Barris i pobles

Palma és molt diversa, 89 barris i pobles la conformen. I tots mereixen els millors serveis i infraestructures. Treballar de tu a tu amb les veïnes i veïns ens permet conèixer els seus problemes i les seves propostes per vertebrar una futura acció de govern més propera i arrelada a les barriades i pobles.

Et convidam a que introdueixis la teva proposta, i comentis i valoris la resta de propostes enviades.

21 Missatges

 • 17 de desembre de 2014 11:51
  Casals de barri autogestionats per les entitats , per  Coordinació programa - MÉS per Palma

  Els casals de barri han de tornar a ser un espai de participació veïnal, que vertebrin les activitats i sigui punt de referència per a la cohesió social als barris.

  • 21 de febrer de 2015 18:23
   Casals de barri autogestionats per les entitats , per  Jordi

   A més de la gestió, des de l’Ajuntament han de garantir unes subvencions suficientment dotades com per assegurar el funcionament dels Casals de Barri; de res serveix un casal gestionat per una associació de veïns sense recursos per organitzar-hi res.

 • 17 de desembre de 2014 13:18
  Neteja i fems. , per  Coordinació programa - MÉS per Palma

  Millorar els serveis de neteja i recollida de fems a tots els barris i pobles de Palma.

 • 17 de desembre de 2014 13:20
  Infraestructures bàsiques , per  Coordinació programa - MÉS per Palma

  Dotar progressivament de les infraestructures bàsiques als barris (biblioteques, casals, zones verdes, etcètera)

 • 18 de desembre de 2014 14:12
  Barris i pobles , per  Un pil·lariner qualsevol

  Prolongar C/ de Baltasar Moyà d’Es Pil·larí des de l’encreuament del C/Son Fangos fins a l’Església parroquial, retornant al poble un antic pas que el cacic PPero de la construcció, el "Sr." Carreras suprimir d’una volada un dia per l’altre, posant una paret i fent un tancat per a la seva xatarra i els seus vehicles.
  Crec que tot el poble ho agrairà, ja que es tornarà a com estava abans, acostant el poble vell a la zona del parc infantil i de la plaça de l’esgésia que són parts naturals de la vida del barri i on es celebren la majoria de festes populars.
  Molta gent no ho dirà en veu alta perquè encara li tenen por, però ja és hora que qualque partit valent "agafi aquest bou per les banyes i el faci seure on toca".

  Per a més senyes:
  Pavimentos y Hormigones Carreras S.A., Carrer de Baltasar Moyà, 30 07600 Palma, Illes Balears, Espanya+34 971 26 10 21Empresa constructora

 • 18 de desembre de 2014 17:10
  Biblioteca pública de s’Arenal , per  Dídac Martorell

  Re-obertura de la biblioteca pública de s’Arenal, tancada el 2012 pel govern del PP.

 • 19 de desembre de 2014 18:08
  Recuperar espai public regulant i fent cumplir la normativa. , per  Tomeu Maimó

  Revisar la normativa d’ocupació d’espai públic i fer-la cumplir. Hi ha carrers de la ciutat que és difícil passejar sense veure interrumpit el pas per la gran quantitat de taules, cadires, marquessines i panells publicitaris.

 • 29 de desembre de 2014 08:56
  Via peatonal des de Son Sardina a la crtra de Valldemossa , per  Tomeu

  Encara que Son Sardina disposa d’una bona connexió peatonal i de bicicletes amb Palma, primer pel carrer de Passatemps i, després , per la carretera de Sóller, no en disposa d’una segura per a peatons i bicicletes, que la uneixi al carril bici de la carretera de Valldemossa, al poble veinat de Son Espanyol, als barris d’Es Secar de la Real i Establiments i a la UIB. Per això, és una bona proposta, incloure en el programa el projecte d’unió d’aquestes àrees a través de la creació d’un carril bici i passeig al carrer de Pere Sans Garau, actualment emprat com a connexió bàsica dels sonsardiners amb els indrets abans citats.

 • 4 de gener de 2015 19:24
  Barris i pobles: canviar el nom de la Carretera Militar per un altre més civilitzat , per  Biel

  Canvi de nom de la Carretera Militar (de s’Arenal-Ses Cadenes- S’Aranjassa) per un altre nom més civilitzat. La meva proposta, de manera continuista, posar el mateix nom que ha posat l’Ajuntament de Llucmajor al mateix carrer a la banda del terme municipal de Llucmajor, a partir del Torrent dels Jueus: Carrer dels Trencadors, en honor dels antics treballadors de les pedreres que van crear els primers nuclis urbans de la zona. Altres propostes: carrer de la Pau,... Sotmetre a votació les propostes dels veïns.

  • 7 de gener de 2015 01:46
   Barris i pobles: canviar el nom de la Carretera Militar per un altre més civilitzat , per  Dídac Martorell

   Pens que és convenient saber el perquè de l’origen del nom, abans que res. Es denominà primerament "Carretera del Fuerte", i més tardanament carretera Militar (als anys 30 ja està documentada amb aquest nom). També s’ha anomenat carretera d’Enderrocat (o Enterrocat, que és la pronúncia tradicional). Es va construir als inicis del segle XX, quan es va posar en marxa la bateria del Cap Enderrocat, per a connectar-la amb la resta de carreteres. És a dir, es tractava d’una carretera militar. Per altra banda, és un nom arrelat als habitants del poble de ses Cadenes, perquè des dels seus inicis (anys 20) han fet servir aquest nom de manera popular per a designar el quasi únic carrer del poble. És un carrer amb història, i és molt delicat canviar-li el nom. La història és la que és, i estic segur que els cadeners no se senten militars, pel fet de viure a la carretera Militar, hehehe.

   Per altra banda, no és possible canviar-la per "carrer dels Trencadors", perquè aquest carrer ja existeix al mateix poble cadener.

   Salut!

   • 13 de gener de 2015 14:47
    Barris i pobles: canviar el nom de la Carretera Militar per un altre més civilitzat , per  Gandhi

    L’origen històric del nom és una cosa -s’hauria de veure també quant de sofriment injust va causar tal construcció- i el que crec que planteja la proposta és una altra de ben diferent referida al futur; no al passat. Bàsicament sobre quins són els valors de la societat mallorquina i ciutatadana actual. Crec que molta gent estaria d’acord que Militar no és un nom per estar-ne orgullós. Crec que el millor seria sotmetre el tema a votació. Canviar un nom de carrer no costa gens; l’Ajuntament ho ha fet sovint els darrers anys, en ocasions amb molta oposició per part dels veïns.

    • 23 de gener de 2015 17:33
     Barris i pobles: canviar el nom de la Carretera Militar per un altre més civilitzat , per  Dídac Martorell

     Estic d’acord que s’hauria de sotmetre a votació. Però no entenc què hi té a veure ésser antimilitarista amb tenir present la història en la toponímia. Sofriment, no gaire, perquè quan la varen fer tot allò era un pinar propietat del Marquès de Campofranco, i després la carretera travessava Son Delabau i Son Verí...

 • 5 de gener de 2015 21:30
  Barris i pobles , per  joan manuel murillo muntaner

  Ola bones volia dirlis que amem que podriem fer amb lo de cami mayol de son Cladera que el volen axamplar i posar mes cases per els terreins i tambe volien fer una rotonda i tirrarien moltes cases i un bar 50anys

  • 5 de gener de 2015 21:33
   Barris i pobles , per  joan manuel murillo muntaner

   Que es bar te 50 anys amem que podem fer per que no jo falligan

   • 5 de gener de 2015 21:35
    Barris i pobles , per  joan manuel murillo muntaner

    Perdo amem que podem fer per que no fain aquestes animalades

 • 5 de gener de 2015 21:40
  Barris i pobles , per  joan manuel murillo muntaner

  Tambe volia dirlis que amén que podriem fer amb lo de ses prospecions i amb lo del vedra (eivisa)per lo dels hotels i lo ultim es lo del Port del molinar i ses fontanelles bono jo lo vull es que aquestes animalades no sa duguin a terme

 • 5 de gener de 2015 21:59
  Barris i pobles , per  sa ancora rovellada de son Cladera

  Volem un carrer que recordi a Toni morla Palazón que fou sa veu de sa pagesia baleárica.
  I tambe volem un carrer que recordi a Antonia buades vespir que fou una de ses cantadores mes grans de aquesta illa que es mallorca

 • 13 de gener de 2015 15:11
  Barris i pobles Falten metges an Es Pil·larí , per  Jaume

  D’ensà que varen construir tants d’edifisis an es poble nou y va venir a viure tanta de gent a sa barriada, sempre tenim coes per anar an es metge. Jo trob que hei haurien de posarne més, perque es que hei ha an es centre de salut no dona a basto. grasis

 • 15 de gener de 2015 20:46
  Barris i pobles. Propuestas generales descentralizadoras para Ciutat. , per  Pedro Pablo

  Serie de propuestas generales, para Palma:
  #1.- DESCENTRALIZAR las barriadas y pueblos de Palma, de modo que cada barrio al menos conste de un Alcalde de Barrio (o de Pueblo) con PRESUPUESTO propio proporcional a su población (no sólo unos dineros para "fiestas") y voz en el Pleno de Cort. Cada barrio ha de tener una ventanilla única de la administración local (entrada de Instancias, folletos etc), ni que sea "ambulante" (un día a la semana pasa un funcionario y está 4 o 5 horas y recoge las Instancias etc). Mediante dicho presupuesto los barrios/pueblos podrán decidir y acometer pequeñas obras de viario, ajardinamiento de espacios comunes o públicos, pequeñas dotaciones de servicios, mobiliario urbano, etc, previo aviso a Cort con un plazo de respuesta acotado y silencio positivo.
  #2.- Todos los barrios o pueblos de Palma han de tener un centro dotado de calle comercial con aparcamiento o transporte público con el resto de la ciudad y del barrio, algún centro cultural y social, dotación mínima sanitaria (al menos un par de días a la semana), una Asociación de Vecinos (no se puede obligar pero se puede fomentar su existencia) con espacio de reunión facilitado por el Ayuntamiento, un espacio urbano pavimentado donde pueda reunirse la juventud (tipo plaza), una espacio para la recarga eléctrica de vehículos, y una escuela pública en el barrio CON guardería (una por barrio como poco).
  #3.- Todas las barriadas y/o pueblos de Palma dispondrán de línea de bus al centro, con frecuencias de al menos cada 15 minutos (no menos), y al menos otra línea transversal (uniendola con las barriadas vecinas). Igualmente estarán dotasa de aceeso en bici y peatonal hasta el centro de Palma y a ser posible también "transversalmente" con las partes vecinas de la ciudad.
  #4.- Todas las gestiones municipales podrán ser consultadas y solventadas por via telemática (página web u otra), sin obligar nunca al ciudadano a desplazarse más allá de su barriada o pueblo. Toda la documentación a consultar será digitalizada y accesible por via telemática.
  #5.- Todas las barriadas y/o pueblos de Palma dispondrán de (al menos) un corredor VERDE que las conecte con el suelo rústico aprovechando vaguadas, torrentes, zonas verdes ya existentes o expropiando si hace falta y aún se está a tiempo. Dichos corredores o "parques lineales" serán como bandas que podrán trocear la ciudad como en cuadrícula permitiendo los desplazamientos peatonales, ciclistas y de los animales de la ciudad entre los barrios y hasta la montaña y el campo.
  #6.- Todos los nombres de calles, plazas, o edificios públicos que correspondan a personas meramente "por su cargo" y no por lo ejemplar de su vida (como es el caso de militares, curas y ministros) serán sistemáticamente sustituidos por otros que: o bien sean ya usados desde tiempo por la gente (Plaza de los Patines), o indiquen alguna característica del lugar designado (Plaza del Tubo), o se correspondan con anteriores toponimias del lugar (para eso están los archivos) más lógicas seguramente, o por personas que se hayan efectivamente distinguido por valores socialmente ensalzables (nada de futbolistas o boxeadores, por ejemplo, pero esto ya es un poco personal me temo).
  #7.- Se pondrán en cuestión todos los adefesios escultóricos de la ciudad (digamos: Cos de Bou, el Tubo de la Plaza del Tubo, las 3 Marías de la Plaza París, el Nweradenthal de la rotonda del Ocimax, etc) y se retirarán o, al menos, se votará entre la población de la barriada o de toda la ciudad si es necesario conservarlo o retirarlo. Si hay que poner otra escultura en su lugar, cosa dudosa (un árbol es un buen sustituto), se eligirá por concurso, donde la población tendrá directamente un 75% de decisión, como mínimo.
  #8.- Todas las intervenciones en espacios públicos se decidirán mediante concurso abierto y participativo, en el cual habrá dos fases: la 1ª fase será realizada mediante un jurado experto en esa materia en el que el 50% de sus miembros lo serán designados por los concursantes, la 2ª mediante votación popular entre, al menos, cinco seleccionados en la 1ª fase. El premio nunca podrá ser declarado "desierto" en esta 2ª fase.
  #9.- Todas las obras e intervenciones en el espacio público (interiores o exteriores) serán dotadas al finalizar de una placa metálica bien visible que INFORMARÁ: del responsable del diseño de la obra (arquitecto, escultor, diseñador, lo que sea), del funcionario que comprobó su adecuación (física, legal y económica), del dinero que se presupuestó y del que efectivamente se gastó, y el año de las obras. Y ello para futura "gloria o escarnio" de los que intervinieren en lo público, que siempre se van de rositas.
  #10.- Todos los barrios o pueblos de Palma dispondrán en su lugar céntrico (del barrio/pueblo) de un panel digital de información permanentemente actualizado que informe de las actividades municipales de la ciudad y con especial atención a lo que suceda en el propio barrio o pueblo y que además indicará el grado de contaminación atmosférica en aquel punto: en grados absolutos y respecto a los mínimos recomendados por la OMS. Todos los barrios o pueblos de Ciutat dispondrán al menos de: un buzón (Correos), una parada de bus CON techo (sombra - lluvia) y asiento para al menos 4 personas e información de horarios y lineas, y una cabina de teléfonos dotada de servicio con monedas y tarjeta.
  #11.- Todos los edificios y espacios públicos cumplirán con la eliminación de barreras arquitectónicas y en el caso de no poderse cumplir por causa mayor, al menos deberán dejar 80cms de paso siempre libre en su viario peatonal. Se eliminarán todas las farolas y mobiliarios públicos que entorpezcan dicho ancho mínimo de 80cms o, se rediseñará dicho espacio o, si no hubiera otra solución, se expropiarán las propiedades necesarias para ello.
  Y sin más un saludo.