Participació

Aquestes són les idees força que ha preparat la sectorial de Participació de MÉS per Mallorca:

 • Democràcia representativa més representativa i més plural: Nova Llei Electoral: reduir el llindar per accedir a representació al 3%
 • Transparència de les administracions: llenguatge de l’administració evitant tecnicismes, llenguatge proper, llenguatge ciutadà (normativa, discurs polític,...)
 • Democràcia participativa-directa, empoderament social i teixit social: reduir nombre signatures ILP i obligatorietat debat, consultes-referèndums per tots els temes que ens afectes (ex. prospeccions, Palau de Congressos,...)
 • Mecanismes de control i anticorrupció: Mecanismes on la gent tengui la possibilitat de exercir la seva sobirania envers l’acció de govern o institucional.
 • Possibilitat de revocació popular del govern i audiències públiques de responsables polítics davant la ciutadania.

Et convidam a que introdueixis la teva proposta, i comentis i valoris la resta de propostes enviades.

5 Missatges

 • 12 de desembre de 2014 21:59
  Participació , per  JRamis

  Establir una limitació de dos mandats per a càrrecs electes i de designació, així com també una limitació de salarial per als càrrecs electes i de designació mai superiors a cinc vegades el SMI.
  Limitar el nombre de càrrecs a un remunerat per persona, sigui a l’institució que sigui.

 • 16 de desembre de 2014 14:18
  Edat mínima de vot , per  Lluís

  Rebaixar a 16 anys l’edat mínima per a poder votar en les eleccions al Parlament de les Illes Balears.

 • 17 de desembre de 2014 08:11
  Participació , per  Ignasi Serra

  Canviar llei electoral i fer una llei de consultes perquè govern, consells, ajuntaments i ciutadans puguin demanar l’opinió a la societat.

 • 16 de gener de 2015 18:59
  Participació , per  Igualtat - MÉS per Mallorca

  La participació és un dels eixos de tot el programa, s’ha d’impulsar a tots els àmbits de l’acció de govern amb les ong, associacions, entitats i sindicats de la branca que afecti.

  També s’ha d’incorporar la participació de les dones en l’elaboració dels pressupostos amb perspectiva de gènere.

  En els processos de creació d’organismes estables de participació, a tots els àmbits institucionals, tindrem presents les associacions i entitats de dones.

 • 21 de gener de 2015 15:14
  Participació , per  Francesc

  Proposo elaborar una llei de consultes que permeti fer referèndums sobre qüestions d’interès incloent el referèndum revocatori.
  Cla,així mateix,reduir el nombre de signatures per a presentar una ILP en el Parlament la qual s’ha de debatre en sessió plenària poc temps després de la seva presentació.