Igualtat

Aquestes són les idees força que ha preparat la sectorial d’Igualtat de MÉS per Mallorca:

 • Noves formes d’exercir la política, donarem més valor al treball col·lectiu, a la negociació i el diàleg.
 • Invertir les prioritats, cap a les persones, en els Pressupostos públics, amb una inversió en centres de proximitat com escoles infantils, centres de dia, i altres. Inversió en rehabilitació, en serveis públics essencials que han patit les retallades.
 • Tolerància zero cap a la violència masclista, pressupostos suficients en prevenció, formació per a la detecció i atenció, campanyes públiques.
 • Educació com a eina per a la igualtat de dones i homes, això és incloure als currículums el paper de les dones, la prevenció de la violència masclista.
 • L’eina imprescindible per fer efectius els canvis és la Llei d’Igualtat autonòmica que farà efectius la garantia dels serveis com a drets, per exemple nombre de places a Cases d’Acollida en funció de població, com la consideració de violència els impagaments voluntaris, per part del cònjuge, dels pagaments a les víctimes, o la prohibició de la segregació per sexes a centres educatius.

Et convidam a que introdueixis la teva proposta, i comentis i valoris la resta de propostes enviades.

1 Missatge

 • 16 de gener de 2015 18:52
  Igualtat , per  Igualtat - MÉS per Mallorca

  Creació d’una àrea institucional depenent de PRESIDÈNCIA, o de BATLIA en els Ajuntaments, per tal de garantir la TRANSVERSALITAT de la perspectiva de gènere en totes les polítiques d’igualtat de tots els departaments i l’acció de govern, amb agents d’igualtat a cada departament.

  Llei d’igualtat autonòmica -mateix text que en idees força.

  Creació d’una Observadora d’Igualtat per als mitjans de comunicació per la vigilància del codi ètic d’igualtat en el tractament de les notícies ,per combatre la publicitat sexista així com la prevenció de la violència masclista. Assegurant l’absència de continguts sexistes i discriminatoris en els mitjans públics.

  Tolerància ZERO amb la violència masclista, pressupostos suficients per campanyes de prevenció, formació per a la detecció i l’atenció a les víctimes. Compliment de la llei LO 1/2004. Desvincular l’atenció a la dona i filles i fills de la interposició de la denúncia. Assegurar els serveis d’acompanyament. Incloure ràtios en els serveis.

  Campanya de sensibilització sobre TRÀFIC DE DONES, habilitar places a les cases d’acollida per les dones i els seus menors, i inserció laboral.
  Coordinació de les forces de seguretat per tal de combatre el tràfic de dones i la màxima protecció cap les dones que denunciïn els seus explotadors. Formació per a evitar que abans de l’aplicació de la llei contra el tràfic de persones s’apliqui la llei d’estrangeria.