Aturem l’Ordenança IN-Cívica de Palma

MÉS per Palma manté activa la campanya informativa contra l’Ordenança Cívica que l’equip de govern del PP a l’Ajuntament de Palma va aprovar el mes de maig de 2014

Durant tot el procés de tramitació de l’ordenança, podem estar orgullosos de la mobilització social, perquè va demostrar que la ciutadania està molt preocupada per la retallada de drets i llibertats que imposa el PP amb aquesta ordenança. Es varen presentar més de 2.000 al·legacions, moltes d’elles demanant la retirada, però el PP no n’ha fet cas. Tant és així, que fins i tot la Federació Associacions de Veïnes i Veïns de Palma ha presentat un recurs per tal que sigui la justícia qui parli. Per això, mantindrem en marxa aquest campanya, de manera que tothom pugui tenir informació actualitzada sobre les seves repercussions, especialment ara que l’ordenança ja està en vigor i es començaran a aplicar sancions a la ciutadania.

MÉS per Palma considera inacceptable la deriva repressora i moralista que el PP està posant en pràctica, ara materialitzada en una normativa mal anomenada de civisme. I diem que mal anomenada perquè en ella no hi trobam cap mesura que estigui dirigida a potenciar i facilitar la convivència ciutadana i el civisme.

Ben al contrari. Ens trobam davant una Ordenança Cívica retrògrada i antidemocràtica que pretén limitar les llibertats individuals i col·lectives de qualsevol persona, però especialment d’aquelles més vulnerables.

En aquest espai, us volem oferir tota la informació que necessiteu per formar-vos una opinió sobre la normativa.

Hem demanat la retirada de l’ordenança (a continuació podeu consultar-ne els documents), i hem fet una campanya d’informació ciutadana i estem oberts a col·laborar en l’organització d’altres accions que es vulguin portar a terme per tal de difondre les repercussions que tindrà l’ordenança en la nostra vida quotidiana.

Abans de l’aprovació definitiva del text de l’Ordenança, la campanya d’informació de MÉS per Palma va constar d’una taula rodona i tres assemblees temàtiques i es va comptar amb la participació de més d’un centenar de persones preocupades per les seves repercussions i com afectaria el seu dia a dia.

JPEG - 1.4 MB

A les festes de Sant Sebastià l’Ordenança de Civisme va ser la protagonista de la nostra paradeta. Varem simbolitzar l’atzar i arbitrarietat de les sancions mitjançant una ruleta en la que sempre tocava premi: multa!

També varem organitzar taules informatives al carrer amb la participació dels regidors de MÉS per tal de fer difusió entre la ciutadania. Visitarem diversos barris i punts de la ciutat com Jacint Verdaguer, Plaça Madrid, Ses Estacions o la Plaça Major, on també es varen recollir al·legacions.

Un grup d’artistes i músics de carrer, davant la preocupació d’haver d’abandonar la seva activitat degut a l’ordenança, varen organitzar una cercavila pels carrers de Palma per a mostrar el seu rebuig. L’acte es va celebrar al febrer i va transcórrer de manera multitudinària pels principals carrers de Ciutat per acabar a la plaça Major, on hi va haver actuacions artístiques i musicals sota l’irònic títol "Tu no vales" i que va servir per criticar el suposat càsting que es volia fer a artistes i músics de carrer.

També es va organitzar una concentració unitària de rebuig a l’ordenança el dia 12 de maig davant Cort que va aplegar un bon nombre de persones i entats que no hi estan d’acord.

Ara l’Ordenança ja s’ha aprovat, està en vigor i s’ha començat a aplicar. Però la societat civil no atura i ha duit l’ordenança als jutjats, per a que sigui la justícia qui parli. De la mà de la Federació d’Associacions de Veïnes i Veïns de Palma, que ha presentat la denúncia, s’hi han adherit de manera simbòlica altres entitats socials i sindicats, perquè són moltes les persones que estan preocupades pel retrocés en els drets i llibertats que s’ha tardat dècades en aconseguir i que el PP ens vol fer rememorar.

Si voleu informació més detallada, tan sols ens heu d’enviar un correu a palma@mespermallorca.cat o trucar-nos al 971.22.59.12.

RETIRADA DE L’ORDENANÇA IN-CÍVICA

MÉS per Palma demana retirar l’Ordenança Cívica i apostar per la mediació social
MÉS per Palma fa una crida a la mobilització social perquè no s’aprovi l’ordenança de civisme

DOCUMENTACIÓ

PDF - 226.6 kB
Full informatiu sobre l’Ordenança Cívica de Palma
PDF - 2.1 MB
Al·legació MÉS demanant retirada Ordenança Civisme
PDF - 301.4 kB
Ordenança Cívica (text definitiu)

ARTICLES RELACIONATS

14.10.2013 AraBalears. Cort prepara una ordenança que persegueix des dels músics de carrer als indigents i els jocs infantils

17.10.2013. Article El Diario: "La Justicia le dice al alcalde de Valladolid que prohibir la mendicidad es inconstitucional"

15.11.2013. Article Lluís Ballester – El Periscopi "Ordenança municipal o privació de drets a Palma?"

05.12.2013. Article Xisca Mas – El Periscopi "L’ordenança de la discòrdia"

18.08.2014 Article a AraBalears: La Federació d’Associacions de Veïns de Palma denuncia l’ordenança cívica

L’ORDENANÇA A LA PREMSA

Podeu consultar la repercussió d’aquest tema a la premsa escrita durant els darrers mesos a través dels documents adjunts.

Documents adjunts