MÉS Transparència, Participació i Sobirania

Creiem en la necessitat de polititzar la societat per connectar les lluites socials amb les respostes polítiques que solucionin el malestar social. Per a aconseguir-ho les demandes ciutadanes i la tasca política ha d’anar de la mà i s’han d’alimentar mútuament. Creiem que la política ha de ser la corretja de transmissió que ha de re connectar les necessitats socials amb les respostes dels governs eficients i responsables.

Creiem en la necessitat d’una verdadera i enriquidora participació ciutadana per construir junts el present i el futur que volem. Per a construir-lo hem d’apostar fermament per la radicalitat democràtica, hem de caminar cap a una democràcia realment representativa, participativa i directa.

Hem de democratitzar les forces polítiques perquè la ciutadania es pugui re apropiar de la política. Per això hem de canviar l’actual Llei Electoral que perpetua el sistema polític bipartidista.

La ciutadania per a participar d’aquesta nova democràcia participativa i directa ha de comptar amb la garantia de la transparència i les mesures de lluita contra la corrupció.

S’han d’establir mesures concretes com:
- Garantir la incompatibilitat entre l’activitat pública i els negocis privats.
- Mesures de transparència pel que fa al finançament públic dels partits.
- Eines de control social de les institucions públiques.
- Mecanismes de participació directa com les consultes populars i els referèndums vinculants sobre totes aquelles qüestions que afecten a la ciutadania, i com els pressupostos participatius, tot garantit l’accés a l’accés a les iniciatives legislatives populars.

En aquest sentit, volem MÉS sobirania sobre els nostres propis recursos, reclamam el dret a un concert econòmic just que ens permeti gestionar els nostres propis imposts, bast en uns fiscalitat progressiva i ecològica.

Així mateix rebutjam el centralisme imperant a l’Estat espanyol i reclamam la plena sobirania de les Illes Balears, expressada en el dret a decidir sobre el marc polític propi de convivència, tot apostant pel desplegament progressiu de les estructures que caracteritzen un Estat propi. Proposem aprofundir en els vincles d’identitat i nacionalitat comunes, des d’una visió lliure i confederal, amb la resta de territoris que conformen els Països Catalans.

Si vols conèixer millor les nostres propostes, consulta el següents documents:
- Document de diagnòstic.
- Document de proposta política

Si vols participar en aquest projecte i fer les teves propostes, vine a l’assemblea constituent del 26 d’octubre.
- Inscriu-te
- Més informació