Barceló: "Volem un nou Règim Especial i els doblers de la Llei Montoro"

Aquestes varen ser les reivindicacions principals del vicepresident del govern, Biel Barceló, i del president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, a la reunió preparatòria de la conferència de presidents autonòmics.

El finançament de la nostra comunitat és una prioritat absoluta per a MÉS. Biel Barceló i Miquel Ensenyat varen criticar la Llei Montoro, i varen demanar un finançament millor i un nou Règim Especial per a les nostres illes en el marc de la reunió preparatòria per a la propera reunió de presidents autonòmics.

El vicepresident del Govern i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, va anunciar que demanarà el desbloqueig dels 400 milions d’euros als ajuntaments de Balears del romanent de 2015 per culpa de la Llei Montoro. Així ho va anunciar Barceló, després de la trobada d’aquest dimarts al Consolat de Mar amb el Govern i els consells de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, juntament amb el president de la FELIB.

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha explicat que el «repte de Mallorca» és ser «capaç de diversificar el seu model econòmic» i això no es pot aconseguir, ha dit, «sense un bon finançament». «Si la Comunitat, està mal finançada, també ho estaran els consells», ha afirmat.

Ensenyat també va posar l’accent en la necessitat d’un règim especial (REB)
Ja que es tracta de una qüestió de justícia: no és que els productes de les illes siguin més barats, es adonar-se de la realitat de la nostra comunitat. «No volem que els productes de Balears siguin més barats, volem que les empreses de les Illes siguin tan operatives com si fossin en territori peninsular», ha explicat Ensenyat.