Vius a Mallorca? Que no decideixin per tu

Ciutadans i ciutadanes de països de la UE:

Les persones nacionals de països de la UE, residents a l’Estat podran votar a les eleccions municipals i al Parlament Europeu del proper 26 de maig de 2019 si així ho manifesten i s’inscriuen al padró municipal.

En el cas que en altres ocasions ja hagin manifestat la voluntat de participar a les eleccions, no és necessari ho tornin a fer. El termini per poder fer-ho és el 30 de gener de 2019.

Les sol·licituds d’inscripció al padró i els formularis de man- ifestació es poden aconseguir i realitzar mitjançant internet, correu postal o també a l’ajuntament.

Ciutadans i ciutadanes de països amb acords electorals amb l’Estat:

Les persones que resideixen a l’Estat, que sense haver adquirit la nacionalitat espanyola, són ciutadans de països que han signat un acord de reconeixement del dret a votar a les eleccions municipals, si volen participar a les eleccions municipals del proper 26 de maig, han de sol·licitar la inscripció al cens electoral. El termini és des de l’1 de desembre de 2018 al 15 de gener de 2019.

En el cas que ja s’haguessin inscrit per a les eleccions municipals del 2015 i volguessin tornar a participar a les del 2019, s’hauran de tornar a inscriure. El cens electoral d’estrangers nacionals de països amb Acords per a les eleccions municipals es forma a cada elecció.

Les sol·licituds d’inscripció es poden realitzar mitjançant internet, correu postal o també personalment a l’ajun- tament.

Països que tenen signat acord amb l’Estat:

Bolívia, Cap Verd, Xile, Colòmbia, Corea, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú i Trin- itat i Tobago. (Hi podria haver acords amb altres països, però s’haurien de signar i entrar en vigor abans de la data límit de la presentació de sol·licituds establerta)

Documents adjunts