Violència de gènere, una vertadera qüestió d’Estat

Resolució de l’Executiva de MÉS PER MALLORCA, en relació a l’assassinat de la ciutadana Lise Jane Little a Calvià ocorregut el passat dissabte 23


Manifestam el nostre rebuig i condemna del darrer assassinat d’aquesta ciutadana anglesa ocorregut a Calvià. Cada vegada que assassinen una dona es posa de manifest que les polítiques que s’han fet fins ara no funcionen, no aturen aquesta xacra ni canvien estereotips. Hem de recordar que d’ençà que començà l’any 2016 hi ha hagut 7 dones assassinades, la societat no ho pot aguantar.

Des de MÉS per Mallorca tenim el compromís, ferm, contundent, de fer tots els esforços, tant de recursos humans com pressupostaris, des de les diferents institucions on governam, per capgirar aquest model de patriarcat que assassina dones pel fet de ser-ho, allò que el projecte de llei d’Igualtat defineix com a feminicidi, un model que fa impossible la convivència entre persones iguals.

Aixì mateix creiem que des de les institucions públiques s’han de desenvolupar tots aquells aspectes de preventius i educacionals que recull la legislació vigent per tal de fer possible un canvi en les relacions basades en el respecte, la igualtat i la llibertat:

- Consideram que cal reconèixer l’estat d’excepció del que implica la violència de gènere, i que ens ho prenguem com una vertadera qüestió d’estat. Proposam una reunió urgent entre totes les institucions involucrades i agents socials, amb un paquet de mesures i compromisos concrets, que visibilitzin la violència de gènere com un problema que cal atendre d’arrel, amb polítiques adreçades no sols a l’atenció de les dones, sinó a canviar els rols masclistes dels homes.

- Que la nova Llei d’Igualtat reculli, prevengui i sancioni tota forma o expressió de violència contra les dones.

- Combatre els estereotips sexistes amb el desenvolupament dels currículums escolars a les Illes Balears basats en la coeducació.

- Treballar amb els mitjans de comunicació i agències de publicitat un codi deontològic que eviti els missatges i imatges masclistes a la premsa i els mitjans audiovisuals.

Manifestam tot el nostre suport a les diferents concentracions organitzades pel moviment feminista a les nostres Illes i en sumam a la concentració d’avui a les 20h al passeig des Born a Palma.