Vint activitats per commemorar els 30 anys de s’Albufera

Aquest dissabte es farà un acte per reconèixer la feina del personal que du més anys fent feina al parc natural

Els actes per commemorar els 30 anys de la declaració de s’Albufera com a parc natural segueixen. Aquest dissabte 17 de febrer es reconeixerà la feina del personal històric del parc, mentre que al març es presentarà un llibre commemoratiu sobre la memòria i paisatge del parc i, ja al mes de maig coincidint amb el Dia Europeu dels Parcs, es farà una jornada de companyonia i acte d’agraïment als voluntaris que han col·laborat amb el parc.

A més, la setmana passada es va presentar el logotip que parteix des del 1988 i en el qual s’ha convertit l’au i el sol en un ’30’ de tal manera que el nombre 3 està representat per la silueta d’un ocell i el 0 el representa el sol; el canyís també és un dels elements presents en la nova imatge. A l’acte on es va presentar també es va reconèixer la feina de 45 fotògrafs de l’AFONIB per la seva sessió permanent al Parc de 48 fotografies que han conformat l’exposició “S’Albufera de Mallorca. Paisatge i Biodiversitat”.

En aquest sentit, el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha destacat que aquest gest “ajuda a descobrir els visitants una Albufera plena de vida i de moments màgics i que arriben on l’ull humà no arriba”. Està previst que l’exposició romangui al parc fins a final de maig.

Durant el darrer trimestre del 2017 i principi del 2018 ja s’han dut a terme l’exposició al centre d’informació del Parc: "L’Albufera Alcudienca. De Santa Anna a les cases de l’Albufera. D’Espai Inundat a Espai de Serveis Turístics”, de Manuel Espinosa i Francesca Serra; es va celebrar el dia Mundial de les Aus; tallers per a infants i adults; un berenar fotogràfic amb el fotògraf de natura Miquel A. Dora; una exposició al Centre d’Informació del Parc: "Naturals" del fotògraf de Natura Miquel A. Dora, la presentació del IV Plec de Ca s’Artiller a Muro i Sa Pobla: "El conreu de l’arròs i l’explotació de l’Albufera de Muro i Sa Pobla" de Miquel A. Tortell; el taller de cuina “Feim una bona espinagada!”, i un itinerari guiat a peu per s’Albufera coincidint amb la celebració del Dia Mundial de les Zones Humides.