Vidal proposa que Jürgen Resch participi en la comissió de residus

Resch va denunciar la manipulació dels sistemes d’emissions de Volkswagen


El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, i el director general d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, Sebastià Sansó, s’han reunit amb Jürgen Resch,director de l’associació ecologista Deutsche Umwelthilfe (DU) que, el setembre de 2007, ja va advertir de la manipulació dels sistemes d’emissions de Volkswagen.

El conseller i el director general del Govern ja varen mantenir un primer contacte amb Resch, ferm defensor del sistema de dipòsit, devolució i retorn d’envasos (SDDR) a Düsseldorf, el mes de gener passat, quan varen encapçalar una delegació balear per conèixer aquest tipus de reciclatge.

Resch s’ha ofert a participar en el debat d’elaboració d’una nova llei de residus autonòmica que s’ha d’aprovar aquesta legislatura i que coincideix amb la revisió i aprovació dels plans directors sectorials dels consells insulars. Per això el conseller Vicenç Vidal ha proposat que participi en la comissió de residus que pròximament crearà el Parlament a tal efecte en vista a la seva gran trajectòria a nivell internacional en la defensa del medi ambient i, sobretot, en la gestió dels residus.

El director de DU s’ha mostrat obert a fer d’interlocutor entre grans empreses alemanyes presents a les Illes Balears i el Govern per tal d’arribar a un model de gestió de residus vàlid i positiu per totes les parts implicades.

Continua així oberta la ronda de contactes que la conselleria du a terme per elaborar la nova llei autonòmica de residus després de reunir-se, també amb Ecoembes.