Vicenç Vidal: “El decret-llei sobre seguretat digital fa que Espanya s’assembli a Turquia i a la Xina”

El senador ecosobiranista Vicenç Vidal i el portaveu de Més per Mallorca al Parlament han valorat molt negativament el que anomenen “155 digital contra la llibertat d’expressió i informació del govern espanyol”

Vicenç Vidal, senador de designació autonòmica de Més per Mallorca i Miquel Ensenyat, portaveu del grup parlamentari de Més per Mallorca han comparegut avui per denunciar el Decret-Llei de mesures urgents per la seguretat pública al món digital impulsat pel govern en funcions de Pedro Sánchez.

Per al portaveu ecosobiranista el Decret-Llei, anunciat per Moncloa el dimarts 5, durant la campanya electoral, “és una mesura contrària a les llibertats d’informació i expressió que permet el tancament sense audiència prèvia de qualsevol servei de comunicacions electrònic públic o privat si aquests atempten contra l’ordre públic i la seguretat nacional”. Segons Ensenya “És una restricció de llibertats en tota regla al món digital mirant a Catalunya però que restringeix garanties a tota la ciutadania de l’Estat Espanyol. Ara s’emprarà contra l’indepedentisme català però podria haver estat usat contra el 15-M, la PAH o el moviment de les samarretes verdes dels docents de Balears”

Vidal ha estat molt taxatiu en qualificar el Decret-Llei d’ “estat d’excepció digital que significa un problema per a la separació de poders, així com un decret-propaganda en període electoral. Un 155 digital contra la llibertat d’expressió i informació” . El senador de Més ha alertat de que l’executiu espanyol podria caure en un acte, segons molts experts en internet i llibertats, “d’inconstitucionalitat” i ha fet el símil del que ell ha anomenat com “la Llei potada al Router” amb la “Llei potada a la porta” del ministre Corcuera del PSOE els anys noranta. Finalment Vidal ha clos afirmant que “la contundència al món real i digital – en al·lusió a les declaracions de la vicepresidenta Carmen Calvo de fa uns dies- fa que Espanya s’acosti a la Turquia d’Erdogan i a la Xina que no deixa decidir a Hong Kong”