VICENÇ VIDAL DEMANA A PEDRO SÁNCHEZ QUINA ÉS LA DIFERÈNCIA ENTRE ELL I MATTEO SALVINI EN TEMES DE RESCAT DE MIGRANTS

El Senador pregunta al Govern Espanyol sobre la situació de l’Open Arms

El Senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, ha registrat avui la pregunta escrita dirigida al President del Govern Espanyol, Pedro Sánchez, en la qual li demana per la diferència entre la política del primer ministre italià, Matteo Salvini, i la del Govern de Sánchez pel que fa a l’acollida de migrants rescatats en alta mar.

A més, Vidal ha aprofitat per posar sobre la taula altres qüestions relacionades amb el rescat de migrants preguntant al President per què l’any passat es va poder oferir un port segur espanyol a 630 migrants i no es pot fer ara i quines actuacions ha duit a terme el Govern davant la Comissió Europea després del desembarcament del vaixell Aquaris a València per tal de generar una política comunitària que permeti afrontar aquest repte.

Quant a qüestions sobre la situació actual del vaixell de rescat Open Arms, Vidal també s’ha pronunciat demanant per què Espanya no ha demanat a la Comissió Europea que s’iniciï el procediment de coordinació per donar una resposta a les necessitats de les 160 persones a bord. Tal com ja es va fer en una actuació coordinada entre Alemanya i Malta que va aconseguir que els 65 migrants que viatjaven a l’‘Alan Kurdi’ es poguessin distribuir entre els distints estats membres de la Unió Europea.

Així doncs, ara és el torn del President espanyol, que té fins a 30 dies per donar resposta a les inquietuds que ha mostrat Vicenç Vidal.


Podeu consultar tot l’escrit que ha registrat Videl aquí.

PDF - 134.7 kB