Verger: “El Molinar necessita protecció urbanística urgent”

El portaveu de MÉS per Palma Antoni Verger alerta que la passivitat del PP a Cort està generant que habitatges de tipologia tradicional siguin esbucats “i substituïts per autèntiques aberracions”

“El Molinar requereix una protecció urbanística com la de Santa Catalina perquè suporta una pressió especulativa molt forta"

“Des de fa més de tres anys que reclamam a l’equip de govern que actuï per aturar la desfiguració del barri”. Antoni Verger recorda que s’han presentat diverses propostes al ple que han estat aprovades per unanimitat.

“El procés de vulgarització i despersonalització no atura i el PP mira cap a una altra banda. Ara mateix tenim dos exemples molt clars d’aquest procés de desfiguració del caràcter tradicional del barri”. Verger fa referència a dos edificis que han rebut l’autorització de l’equip de govern per ser esbucats. En el primer cas es tracta d’una casa, situada al carrer Aurora Picornell, de tipologia constructiva i estètica tradicional que ha estat substituïda “per un nyap, un edifici enorme, de forma cúbica, que ha ocupat tota l’edificabilitat de la parcel·la”.

Per una altra banda, el Consell de Gerència d’Urbanisme va aprovar en la darrera reunió atorgar la llicència de demolició d’un altre edifici, aquest situat al carrer Vicari Joaquim Fuster, 181. “Aquests dos casos són un exemple evident i contundent de que la passivitat del Partit Popular és extremadament perillosa. El Molinar ja suporta de fa anys una pressió especulativa molt forta, i Cort ha de vetllar per conservar els valors de les tradicionals arquitectònics d’aquest barri tan emblemàtic”.

Antoni Verger insisteix en la necessitat d’una actuació urgent. “El PP ha aprovat les mocions però tot ha quedat en bones paraules, perquè no s’ha traduït en fets. O Cort actua urgentment o el barri del Molinar seguirà amb un procés accelerat de destrucció i substitució de les seves tipologies constructives tradicionals”.

En aquest sentit, MÉS per Palma reclama que El Molinar tengui el mateix nivell de protecció que s’ha aprovat per al barri de Santa Catalina, una ARE (Àrea de Règim Especial). Aquesta figura de protecció urbanística impediria més demolicions injustificades i sobretot, obligaria a construir qualsevol nova edificació segons els criteris, paràmetres i tipologies respectuosos amb la història i el caràcter del barri.