UNITAT A LES ILLES CONTRA LES PROSPECCIONS

Abril: “Dia històric a les Illes. Avui convertim el clam del NO a les prospeccions en proposta concreta: una llei signada per tots els grups polítics que es durà al Congrés dels Diputats”


Tots els grups parlamentaris de la cambra balear, PP, PSIB, Podem, MÉS per Mallorca, el PI, MÉS per Menorca, Gent per Formentera i Ciutadans, han presentat avui matí en roda de premsa la proposició de llei que han registrat conjuntament perquè sigui elevada al Congrés dels Diputats per tal que les aigües de la Mediterrània baix jurisdicció espanyola quedin lliures de prospeccions petrolíferes.

El portaveu de MÉS per Mallorca David Abril ha destacat que ha estat un “dia històric a les Illes. Avui convertim el clam del NO a les prospeccions en proposta concreta: una llei signada per tots els grups polítics que es durà al Congrés dels Diputats”. Tots els representants dels diferents partits de l’arc parlamentari han volgut traslladar la unanimitat existent a la societat civil de les Illes Balears a l’escenari polític, per protegir les nostres costes de l’amenaça de les prospeccions, que representen un perill també per a la nostra economia.

La proposició de Llei, que té en compte les diferents normatives reguladores tant a nivell estatal, com europeu i en matèria de dret internacional, planteja amb un únic article l’exclusió de les activitats d’»exploració, recerca i explotació d’hidrocarburs o altres substàncies minerals en el medi marí de la mar Mediterrània sobre el qual l’Estat espanyol exerceixi jurisdicció que abasti almenys la protecció dels recursos naturals, així com les anomenades «adquisicions sísmiques».

La proposició de Llei, gràcies a la unanimitat existent, podrà ser de tràmit directe i de lectura única, amb la qual cosa se’n podran alleugerar els terminis.

Documents adjunts