Una passa decisiva perquè IB3 sigui realment un servei públic

David Abril: "comença la desvalencianització".


Els partits firmants del #AcordspelCanvi han donat una passa decisiva en el camí de convertir IB3 en el que ha de ser: un servei públic, veraç, de qualitat, i en català. En aquest sentit, el portaveu de MÉS per Mallorca, David Abril assenyala que "comença la desvalencianització de la televisió pública de les Illes". També Abril ha remarcat la necessitat urgent de superar la manca credibilitat de la direcció d’IB3.

Per possibilitar aquest canvi avui, MÉS per Mallorca, juntament amb MÉS per Menorca, Podem i PSIB-PSOE han registrat una proposició de llei de modificació de la llei 15/2010 de l’ens públic, que permetrà entre altres coses que la direcció sigui triada per 3/5, el que contribuirà a un major consens.

Pel que fa a la internalització dels serveis informatius de la ràdio i televisió públiques, els quatre portaveus, Pilar Costa (PSIB-PSOE), Alberto Jarabo (Podem), David Abril (MÉS per Mallorca) i Patrícia Font (MÉS per Menorca), han especificat que la reforma recupera la redacció exacta de la llei originària d’IB3, i estableix que sigui el nou equip directiu qui decideixi el model d’informatius a seguir. Així i tot, els quatre grups parlamentaris han insistit en el fet que l’objectiu és obrir ara el debat sobre quin model de mitjans públics es vol i abans que s’hagi definit qui serà el nou director general, tot i que la intenció és acabar possibilitant una internalització dels serveis informatius.

A la vegada els portaveus han avançat que el nou director general podrà aprovar contractes de fins a 300.000 euros, mentre que els contractes de quanties superiors hauran de passar pel Consell d’Administració.

El text ha estat enviat a tots els grups parlamentaris per a rebre suggeriments. De moment no s’ha rebut cap esmena i per tant, s’ha tornat a convidar als grups de l’oposició a millorar aquesta reforma durant la seva tramitació parlamentària.

Pròximament s’obrirà amb professionals i públic en general per veure quin model de radiotelevisió pública reclama la ciutadania.