Tots els grups parlamentaris de la cambra registren la proposició de llei per frenar les prospeccions

Sílvia Tur: “Hi ha una voluntat ferma per prohibir les prospeccions, que lesionen els interessos socioeconòmics i mediambientals d’aquesta societat”


Unanimitat al Parlament per tornar a presentar la Proposició de Llei (PL) per declarar la Mediterrània lliure de prospeccions davant el Congrés. Aquest dimecres, les formacions MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, el PSIB, Podem, PP, el Pi, Gent per Formentera i Ciutadans, juntament amb la diputada Montse Seijas han registrat la iniciativa.

La diputada de Gent per Formentera, Sílvia Tur, ha afirmat que és “molt important tornar a registrar aquesta iniciativa de nou, perquè l’anterior va quedar a mig camí”. Tur ha assegurat també que la seva presentació demostra “una voluntat ferma per prohibir les prospeccions, un tipus d’activitat que lesiona els interessos socioeconòmics i mediambientals d’aquesta societat”.

La iniciativa presentada pel Parlament de les Balears pot servir com a precedent futur per protegir tant la riquesa mediambiental de les Balears com el seu model socioeconòmic. Tur ha afirmat que els diputats i diputades de la Cambra “tenim el deure de vetllar perquè els interessos de les illes es mantinguin i es respectin”.

La proposició de Llei té en compte les diferents normatives reguladores tant en l’àmbit estatal com europeu, així com en matèria de dret internacional. En ella, s’estableix en un article clau l’exclusió de les activitats d’“exploració, recerca i explotació d’hidrocarburs o altres substàncies minerals en el medi marí de la mar Mediterrània sobre el qual l’Estat espanyol exerceixi jurisdicció que abasti almenys la protecció dels recursos naturals”.