Suport a les consultes del 9N a Catalunya i del 23N a Canàries

MÉS per Mallorca es manifesta a favor del dret de decidir de la ciutadania i dels pobles, i rebutja el dèficit democràtic del Govern de l’Estat


MÉS per Mallorca es manifesta a favor del dret de decidir de les persones i dels pobles, i per tant dóna suport a la ciutadania de Catalunya i a la ciutadania de les Illes Canàries perquè es puguin expressar lliurement i democràticament en les consultes populars previstes per al proper 9 i 23 de novembre, respectivament (a Catalunya, per decidir el futur polític del país, i a Canàries per pronunciar-se sobre les prospeccions petrolíferes autoritzades pel Govern de l’Estat).

El coordinador general de MÉS per Mallorca, Biel Barceló, afirma: “En aquests moments s’estan contraposant dos models: un model que vol avançar en la democràcia, que aposta per consultar els ciutadans i tenir en compte la seva opinió, i un altre model que vol retallar la democràcia i que té por que els ciutadans i ciutadanes puguin votar lliurement”.

Barceló ha recordat que “el primer ministre britànic, David Cameron, va manifestar que, encara que sigui partidari de la unió del Regne Unit, per damunt de qualsevol altra consideració és demòcrata, i per això va permetre que la ciutadania d’Escòcia decidís el seu futur lliurement i democràticament. En canvi, el Govern de l’Estat pretén prohibir la consulta sobre el futur de Catalunya prevista per al proper 9 de novembre, igual que també ha avançat que impedirà que els ciutadans de les Illes Canàries es pronunciïn sobre les prospeccions petrolíferes”.

El coordinador de MÉS per Mallorca critica: “El Govern del PP de Rajoy té un gran dèficit democràtic, té por que els ciutadans i les ciutadanes puguin votar i puguin decidir lliurement sobre les qüestions que els afecten. Així mateix, és molt greu que estigui avançant el resultat de la sentència del Tribunal Constitucional abans que es produeixi. On queda la divisió de poders?”

Biel Barceló afirma: “Nosaltres estam a favor del dret de decidir de la ciutadania i dels pobles. Donam suport tant a la consulta catalana del 9N com a la consulta canària del 23N. Lamentablement, Bauzá està de banda dels qui no volen que els ciutadans es pronunciïn”.