Son Caulelles, nou element patrimonial públic de Marratxí

Es tracta d’una demanda històrica de MÉS per Marratxí. El batle del municipi, Joan Francesc Canyelles, que també és el responsable d’urbanisme, ha afirmat que aquesta mesura té com a principal objectiu "dignificar l’espai i donar-li l’estatus que es mereix".

Ahir es va presentar la Cova de Son Caulelles com a nova propietat pública del consistori. "D’aquesta manera es milloraran les condicions de conservació d’un dels principals monuments prehistòrics de l’illa, ja que nosaltres sí que creim en el patrimoni", ha explicat el batle del municipi. Son Caulelles és una cova artificial de l’època pretalaiótica amb un important valor antropològic i històric.

Ara, la nova propietat farà neteja i prendrà altres mesures perquè aquest espai sigui un element cultural aprofitat i amb un bon grau de conservació. "El patrimoni és una de les nostres eines per respectar el passat i projectar-nos cap al futur", va afirmar el batle Canyelles.

Cal destacar que la cova està a prop a la futura residència de gent gran, que es farà en uns terrenys cedits per la Conselleria de Benestar Social, liderada per la consellera de MÉS Fina Santiago. Tot això fomentarà la feina de senyalística a la Cova, per a la seva protecció i conservació, ja que "farem tot amb el menor impacte ambiental, però és positiu que un element d’aquestes característiques històriques i patrimonials sigui un espai que la gent faci seu", ha explicat Canyelles.