Som Palma, MÉS per Palma i PSIB-PSOE acorden un calendari conjunt per aprovar l’acord de govern a Palma el mateix dia

Durant la primera reunió de totes tres forces polítiques han acordat el full de ruta per dur endavant les negociacions

Els caps de llista de Som Palma, Miquel Comas, MÉS per Palma, Antoni Noguera, i PSIB-PSOE, José Hila, han mantingut una primera reunió de feina per començar a construir les bases d’un futur acord que permeti conformar un govern de canvi a Palma que doni prioritat a les polítiques socials i a la recuperació de drets.

En aquesta primera trobada es van consensuar un full de ruta per dur endavant les negociacions. Un full de ruta que inclou un calendari conjunt i els documents que han de formar l’acord de govern.

Així es va acordar un calendari conjunt per sotmetre l’acord de govern a Palma el mateix dia i a la mateixa hora a les bases de cada formació política. Per aquest motiu l’objectiu és intentar disposar de tota la documentació el pròxim divendres per poder convocar la consulta la setmana següent.

  • L’acord de govern inclourà com a documents bàsics:
  • Un codi ètic que reguli la conducta de l’equip de govern.
  • Un codi de funcionament per garantir la cohesió del pacte de govern.
  • Una proposta programàtica consensuada. D’aquest programa de govern s’extrauran les mesures urgents que es desenvoluparan durant els primers sis mesos de govern perquè la ciutadania tingui una idea clara de les prioritats d’un govern d’esquerres amb un programa d’esquerres.
  • Dins l’acord figurarà també un organigrama de govern, en el qual es detallarà amb noms qui ocuparà la batlia i les diferents regidories de govern, que poden canviar respecte a l’estructura actual per donar prioritat a un govern social, obert a la ciutadania i que vol recuperar els drets perduts.

Les tres formacions polítiques van acordar també que després de cada trobada que mantenguin es redactarà un comunicat conjunt per donar compte dels acords adoptats.