Signat l’Acord per un pacte social i polític de l’educació a les Illes Balears.

Biel Barceló: “El pacte educatiu surt d’un conflicte en què el món polític no va estar a l’alçada, ara és un punt de partida per sumar-hi tothom”.

Avui ha tengut lloc al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears, l’acte de signatura i lliurament del document ”Acord per un pacte social i polític de l’educació a les Illes Balears” amb la presència de la majoria d’entitats i associacions participants en la creació del document, membres de la comunitat educativa i representats dels diferents òrgans del Govern, entre ells el Vicepresident i Conseller de Turisme, Recerca i Innovació, Biel Barceló, la Consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago i les diputades de MÉS per Mallorca, Bel Busquets i Margalida Capellà.

Illes per un pacte fa més de tres anys que, des de diferents moviments socials i educatius, treballen en projectes relacionats amb la necessitat d’establir les bases d’un pacte educatiu per a les Illes Balears. Un pacte que, segons ha explicat Biel Barceló durant el seu discurs, esdevé imprescindible després del que es va viure durant la passada legislatura: " El pacte educatiu surt d’un conflicte en què el món polític no va estar a l’alçada, ara és un punt de partida per sumar-hi tothom”. Barceló també ha destacat que el Govern s’ha posat a disposició de tota la ciutadania i que aspira que aquesta feina tengui continuïtat i cristal·litzi en el Pacte Educatiu que mereix el nostre poble. Al final del discurs, Barceló ha volgut tenir un agraïment especial cap a la societat civil que es va mobilitzar per l’educació i a transmès als assistents de l’acte l’orgull i l’honor que li suposava poder signar aquest acord.

Per altra banda, la diputada de MÉS per Mallorca, Bel Busquets, ha explicat que el dia d’avui és un dia de festa, un dia per recordar i celebrar, on prenen un gran sentit l’esforç, la feina i la dedicació per al consens i el diàleg per arribar a un pacte, que serà sense cap dubte, el millor per al futur educatiu de les Illes Balears.

Ara el document anirà a debat al Consell Escolar de les Illes Balears, on hi ha representats entre d’altres els sindicats, i és des d’allà i des de la recerca d’un consens social i polític que s’ha d’establir el full de ruta per un gran pacte educatiu que pugui donar llum a una Llei autonòmica d’Educació que perduri.