Serveis Socials crea 211 places de salut mental a centres ocupacionals

Es tracta de 181 places concertades a entitats del Tercer Sector i 30 més al centre públic Sa Riera

El pas de la subvenció a la concertació permet ampliar la xarxa pública d’atenció a les persones amb diagnòstic de salut mental

La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, ha visitat avui matí el centre ocupacional de l’entitat Gira-Sol, a Palma. Acompanyada pel gerent de l’entitat i president de 3 Salut Mental, Alfons Suárez, la consellera ha recordat que la creació d’una xarxa d’atenció a les persones amb diagnòstic de salut mental ha estat un dels principals objectius d’aquesta legislatura.

En aquest sentit, Santiago ha informat que durant l’any 2017 s’han creat 211 places de centre ocupacional destinades a persones amb diagnòstic de salut mental. Es tracta de 181 places gestionades per entitats del Tercer Sector que la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació ha decidit concertar, per donar estabilitat al treball que, des de fa anys, duen a terme aquestes entitats a la nostra comunitat. En total, la Conselleria destinarà 1,5 milions d’euros a concertar el servei ocupacional de salut mental a les entitats Gira-Sol (75 places concertades), Estel de Llevant (44 places concertades), Es Garrover (45 places concertades) i Fundació Deixalles (17 places concertades). El concert social del servei ocupacional per a persones amb diagnòstic de salut mental és un projecte cofinançat pel Fons Social Europeu, inclòs al Programa Operatiu del Fons Social Europeu de Balears 2014-2020.

A més de la decisió de canviar el model de subvenció al de concertació, la Conselleria també ha creat noves places a centres públics, com és el centre ocupacional Sa Riera de Palma, que ha passat de 20 a 30 places disponibles durant l’any 2017.