Satisfacció per l’inici de les oposicions en sanitat, un pilar de l’Estat del Benestar que salva vides

Ferrà: “La predicció Nostradamus del PP i C’s que quedarien buides per l’exigència del català queda totalment desmuntada”


El portaveu del grup parlamentari, Josep Ferrà, ha traslladat aquest dilluns en roda de premsa la satisfacció de MÉS per Mallorca pel bon inici de les oposicions a la sanitat, "un dels pilars de l’Estat del benestar, un pilar que salva vides". Ferrà ha recordat que des de 2009 no s’havien convocat oposicions i que convocatòries com aquesta tenen com a objectiu recuperar personal eliminat per les retallades del PP i donar estabilitat al sistema sanitari.

Així, a les oposicions s’hi han presentat 637 persones per a 93 places i per a 2027 hi haurà 5113 places que permetran baixar la taxa d’interinitat fins al 8%. Ferrà ha assegurat que les previsions són molt positives i que "la predicció Nostradamus del PP i C’s que les oposicions quedarien buides per l’exigència del català queda totalment desmuntada. Hauran d’explicar aquest missatge d’alarmisme que van crear i quin és ara el seu posicionament".

D’altra banda, la diputada Joanaina Campomar ha explicat la PNL sobre millora de garanties d’accés a l’habitatge que es debatrà aquest dimarts al ple. "Les mesures adoptades des de les Balears són valentes i capdavanteres però no són suficients perquè en necessitam d’altres que no podem impulsar des d’aquí, però que sí que podem reclamar", ha dit. Per això, aquesta proposta "insta a l’Estat a prendre mesures valentes a l’altura de les que hem pres a les Balears". "Des de les illes hem de ser capaços de marcar l’agenda estatal, no només en temes competencials sinó en temes que són prioritaris per a la ciutadania", ha incidit Campomar.

Compareixença de la consellera Catalina Cladera

Josep Ferrà ha explicat que MÉS per Mallorca basarà la seva intervenció en la compareixença de la consellera Catalina Cladera en dues línies. "La primera i fonamental, esclarir què ha passat amb l’AEMET", on tot apunta, ha dit, a una manca de personal, ja que l’agència ha patit retallades sistemàtiques des de l’any 2012. A la pèrdua de personal, a més, s’hi suma "la recentralització de la presa de decisions". La segona línia, ha apuntat el també diputat ecosobiranista, serà sobre l’anàlisi que ha de fer Catalina Cladera de la gestió de les emergències i en què es pot millorar.