Santiago: “Les mil propostes que debatrem amb la ciutadania són les que ens duran a continuar amb el canvi”

MÉS per Mallorca aposta per un programa electoral participat a través d’assemblees obertes a la militància i la ciutadania


MÉS per Mallorca ultima el programa electoral per a les eleccions al Consell i al Parlament, un document participat i acordat a través d’assemblees sectorials obertes a la militància i a la ciutadania. Tal com ha apuntat la número dos al Parlament, Fina Santiago, “Les mil propostes que debatrem amb la ciutadania són les que ens duran a continuar amb el canvi que començarem el 2015”.

Santiago ha posat en valor la feina feta pels 16 grups sectorials, uns grups de treball que estudien les propostes de la militància per elaborar el programa i que fins al moment n’han recollit 800. “Sense la força i participació de la gent, el nostre programa quedaria allunyat de la ciutadania. Amb el resultat d’aquestes assemblees, tenim clar que estam preparats per continuar amb el canvi”, ha incidit Santiago.

La número dos pel Parlament ha explicat que el procés d’elaboració del programa culminarà el pròxim 9 de març amb l’Assemblea General Programàtica, on quedarà aprovat el document definitiu. Palma, en canvi, celebrarà l’assemblea programàtica aquest dissabte 23 al Centre Flassaders.

Santiago ha destacat la “feina intensa” per a la redacció del programa, una feina “on s’ha optat per combinar participació i experiència”. Aquesta fórmula, ha dit, és la que s’aplicarà també per a la redacció dels programes per a les generals i europees, que començaran a elaborar-se en les pròximes setmanes.

Cal recordar que el procés d’elaboració del programa de la formació ecosobiranista va començar el setembre passat, amb la participació de 400 persones i totes les agrupacions locals de MÉS per Mallorca. A més, es va habilitar un fòrum virtual on, fins al 10 de febrer, s’hi podien presentar aportacions, que han estat recollides i estudiades per incloure-les al programa.

Les 16 trobades sectorials han treballat educació, economia i ocupació, participació, sanitat, sobirania, serveis socials, cultura i llengua, feminisme, administració, igualtat i LGTBI, medi ambient, gent gran, agricultura, solidaritat internacional, joves i esports. Les assemblees programàtiques, que han girat sobre aquests eixos, van començar el passat dia 11 de febrer i acabaran aquest dimecres.