Santiago: “Bauzá ha triat Sansaloni a la seva imatge i semblança: home, farmacèutic i defensor a ultrança de les retallades”

La diputada de PSM-IniciativaVerds-Entesa valora el nomenament de Sansaloni com a conseller de Salut: “efectivament, és una persona freda i submisa”

La diputada de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa al Parlament Fina Santiago ha valorat el nomenament de Martí Sansaloni com a nou conseller de Salut, Família i Benestar Social, després de la dimissió de l’anterior titular, Antoni Mesquida. 

En primer lloc, Santiago apunta que “una vegada més el president Bauzá ha configurat un Govern sense dones vulnerant l’article 52 de la Llei per a la Dona, que estableix que tots els òrgans polítics han de procurar que hi hagi una presència equilibrada de dones i homes”. 

La diputada constata que el nou
conseller “s’adequa a les dues condicions que l’exconseller Mesquida va apuntar com a requisits per al futur titular de la Conselleria: fred i submís”. I explica: “submís perquè és un home de partit que complirà amb els encàrrecs que li faci el president Bauzá, tal com va fer la consellera Castro fins que no va poder aguantar més. I aquest va ser un dels motius de la dimissió del conseller Mesquida, tal com ell ha reconegut”. 

Fina Santiago afegeix que “com a director general de Farmàcia i Planificació hem vist en vàries ocasions al senyor Sansaloni defensar amb més passió les retallades que al propi conseller de torn. Per exemple, a l’assemblea a Son Espases on es va explicar el Pla econòmic financer, va tenir més protagonisme que la consellera Castro a l’hora de justificar les retallades, i les va presentar amb mé
s convicció”. 

I conclou que Sansaloni és “fred, perquè coneix prou bé els pressupostos de la Conselleria, els actuals i els del 2013, i per tant és molt conscient de les retallades i reducció de serveis que tendrà l’encàrrec d’aplicar”. En resum, “Bauzá l’ha triat a la seva imatge i semblança: home, farmacèutic i defensor a ultrança de les retallades”. 

La diputada d’IniciativaVerds avança: “farem, com hem fet fins ara, una oposició responsable i un seguiment exhaustiu de l’activitat de la Conselleria des del primer moment. El fet que Sansaloni coneix el departament com a director general de Farmàcia i Planificació des de principi de legislatura, i com a subdirector de l’IB-Salut durant uns mesos, així com la situació en què es troben la sanitat i els serveis socials, no
permeten cap cortesia política d’adaptació al càrrec”.