Sa Pobla des del dissabte reb el seu primer camp de treball

MÉS per sa Pobla valora molt positivament aquesta iniciativa


Des del passat dissabte sa Pobla ha rebut joves de diferents punts de l’estat espanyol per a dur a terme un camp de treball al municipi. Els joves que comprenen les edats de 18 fins a 24 anys tenen com objectiu conèixer el poble per a plasmar totes les experiències de sa Pobla a diferents murals dels passeig del tren. Els joves han començat visites a l’escoleta municipal, a la residència, a la granja escola i a Pa i Mel, per conèixer la realitat del poble de primera mà. A més a més, algunes associacions com la banda de música, gent com tu o l’Agrupament escolta i Guia sa Marjal han col·laborat d’una manera o de l’altra amb el projecte.

Just fa tres setmanes l’Ajuntament convocà als veinats del Passeig del tren, amb la voluntat d’informar sobre el projecte i la intensió de millorar zones degradades de sa Pobla. La reunió que comptava amb el tinent a Batle de Joventut, el regidor d’urbanisme, la regidora de medi Ambient, el misser de l’Ajuntament i dues representats de l’associació que organitza el camp de Treball, Verd persiana, va ser profitosa i molt satisfactòria. Els veinats i veinades que des del primer moment es van interessar amb el projecte, el van trobar interessant i van mostrar la seva predisposició a dur-lo a terme, cedint les seves façanes. En tot cas, l’artista (Joan Aguiló) en seleccionà tres per començar.

“Si bé és un projecte engrescador i crec, de ben segur que, potser l’inici d’un precedent en el poble. La intenció és millorar el municipi atribuint vida a zones que se’ls ha desposseït, com pugui ser el passeig del tren. Paradoxalment, en un passat aquella zona hi havia molt de tragin, ara està obsoleta i descuidada fent que ha augmentat la inseguretat. L’ajuda d’aquest joves i l’hospitalitat dels veinats farà que (per poc que sigui) millori aquesta zona. Sé que és una idea innovadora, i a priori mala d’encaixar, però n’estic convençut que el projecte no deixarà indiferent al poble, i que des del moment que Verd persiana m’ho proposà no he deixat de donar- li voltes. Tant és així que jo també sóc voluntari”, assegura Antoni Simó Tomàs, primer tinent a batle.