Sa Indioteria tindrà un nou centre de dia per a persones amb dependència

La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació i l’Ajuntament de Palma han informat els veïnats de la reactivació del projecte de construcció del centre, paralitzat en la legislatura anterior

La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, i el batle de Palma, Antoni Noguera, han informat avui horabaixa els veïnats de la barriada de sa Indioteria de la recuperació del projecte de construcció d’un centre de dia. A la trobada amb les entitats veïnals, se’ls ha anunciat que les dues institucions han arribat a un acord per reactivar la construcció d’aquest centre de dia, un equipament social que es va paralitzar en la legislatura anterior, i se’ls ha presentat el projecte de construcció.

La recuperació del projecte suposarà la construcció d’un nou centre de dia, que oferirà vint places per a persones grans en situació de dependència i donarà cobertura, preferentment, a la població d’aquesta barriada de Palma. La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, que hi aportarà 700.000 euros, es farà càrrec del cost de la construcció i concertarà les places, mentre que l’Ajuntament de Palma, que gestionarà el centre una vegada en marxa, cedeix el solar on s’ubicarà. La construcció de l’edifici, que es preveu s’iniciï a finals d’enguany, tindrà una superfície total de 484 metres quadrats distribuïts en dues plantes i la durà a terme el Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears.

La construcció d’aquest nou equipament suposa, d’una banda, complir, juntament amb l’Ajuntament, el compromís de reactivar infraestructures paralitzades en la legislatura anterior i, de l’altra, ampliar l’oferta de places destinades a persones en situació de dependència, especialment a Palma, on n’hi ha més demanda. Aquest nou centre de dia és un projecte inclòs en el Pla d’Actuació per a l’ampliació de la Xarxa Pública de Serveis Socials 2017-2021 de la Conselleria de Serveis Socials.

A Palma, ja s’han reactivat els projectes de construcció del centre de dia de Son Ferriol, el de Son Xigala, aquest a sa Indioteria i el centre ocupacional de salut mental Sa Riera.

Documents adjunts