S’inicien les obres de l’electrificació del tren fins a Manacor

Les obres tendran un termini d’execució de 12 mesos. Per a la seva execució s’ha previst la contractació de 40 persones qualificades.

L’electrificació del tren fins a Manacor suposarà una millora molt important respecte del servei actual i més comoditat per als usuaris, que no hauran de canviar el tren a la meitat del viatge. Es tracta d’una demanda ciutadana de fa temps, i suposarà una millora de la qualitat i del comfort en els trajectes i també un estalvi de temps.
Aquestes obres s’emmarquen en l’aposta del Govern pel transport públic per tal d’intentar revertir la situació d’unes carreteres cada vegada més congestionades. En aquest mateix sentit, s’ha reduït el preu del bitllet senzill de tren un 10% i aviat es posarà en marxa un sistema de pagament tipus targeta moneder que anirà abaratint el preu a mesura que l’usuari vagi sumant viatges.
Una vegada que tot el tram Enllaç-Manaocr estigui electrificat, el trajecte Palma-Manacor serà entre 8 i 10 minuts més curt que ara, i les freqüències, que ara són cada 60 minut, podran passar a ser cada 40 minuts i, a més a més, el viatge serà més confortable, ja que els trens elèctrics fan menys renou i vibren menys.
L’electrificació de tota la xarxa es completarà amb l’inici de les obres del tram Enllaç-Sa Pobla el proper mes de juliol. Les obres ja estan ajudicades per un import de 9,9 milions d’euros. S’ha de destacar que els projectes estan cofinançats amb fons europeus (FEDER).

L’electrificació de tota la xarxa de tren suposa, a més, millores econòmiques i mediambientals. Des del punt de vista econòmic, l’electrificació suposarà un estalvi anual de 60.000 euros. Des del punt de vista mediambiental, es reduiran les emissions de CO2 en un 60%, s’utilitzaran menys lubricants contaminants i minvaran també les emissions acústiques.