S’ha de clausurar urgentment el ‘safari’ de sa Coma

David Abril: “Les Conselleries d’Agricultura i Medi Ambient i de Turisme han d’actuar amb diligència, en aquestes instal·lacions es maltracta els animals i es dóna una mala imatge als turistes”


El Grup MÉS s’ha sumat a les peticions del GOB i el Projecte Gran Simio perquè es tanqui el “Safari” de Sa Coma, al municipi de Sant Llorenç. Segons el diputat David Abril, “l’escapada de la parella de ximpanzés ahir és una demostració més de les males condicions de la custòdia dels animals que fan part d’aquest negoci”.

Segons Abril, “és el Govern i en particular la conselleria del Sr. Company que ha de vetllar pel compliment de tant de la llei autonòmica de protecció animal com de la directiva europea sobre nuclis zoològics, que els explotadors d’aquestes instal·lacions han vulnerat en reiterades ocasions”, una situació que no es pot perllongar “ni un minut més”, segons el diputat.

Des del Grup MÉS recorden que el “Safari” de Sa Coma és sobretot un negoci turístic, i no cap mena de centre de recuperació i protecció de la fauna, com apunta la normativa europea. “Un negoci turístic que a més de maltractar els animals, dóna mala imatge als turistes que el visiten o coneixen de la seva existència”, per això la Conselleria de Turisme també té molt a dir i a fer, segons Abril, perquè el que es fa al “Safari” de cap manera no té a veure amb un turisme ni sostenible ni responsable com el que en teoria defensa aquest Govern.