ROSA CURSACH: “NO PODEM DEIXAR QUE QÜESTIONS PARTIDISTES IMPEDEIXIN QUE LES PERSONES TRANS GUANYIN DRETS”

En el mes de l’Orgull, la directora insular de Diversitat recorda iniciatives com els Serveis d’Atenció Integral d’assessorament al col·lectiu o la inauguració de l’exposició “40 anys de lluita LGTBI”

En motiu de la celebració del mes de l’Orgull per part de MÉS per Mallorca, la directora insular d’Igualtat i Diversitat del Consell, Rosa Cursach, ha declarat que “no podem permetre que les qüestions partidistes impedeixen que les persones trans guanyin drets”. Ho ha dit en referència a la llei trans, que no avança en el seu tràmit parlamentari al Congrés, i aprofitant que enguany les manifestacions de l’Orgull posaran l’accent en aquesta qüestió.

La responsable d’Igualtat i Diversitat del Consell també ha aprofitat l’avintesa per repassar algunes de les activitats impulsades pel Consell respecte al col·lectiu LTGBI. Destaca, per exemple, la posada en marxa de tres Serveis d’Atenció Integral LTBI (SAI): a Palma, Manacor i Inca. Es tracta de proveir gratuïtament d’atenció jurídica, psicològica i social a persones LGTBI que pateixin discriminacions o violències per mor de la seva orientació sexual, identitat de gènere i/o expressió de gènere. També tracta i atènc demandes relacionades amb la diversitat sexual i de gènere que fan familiars i professionals.

Així mateix, enguany s’ha inaugurat a Manacor i s’exhibirà a finals d’aquest mes a Palma l’exposició “40 anys de lluita LGTBI 1976-2016”, sobre la lluita del col·lectiu a Mallorca des dels seus origens amb el FAGI, Sant Reprimoni i l’agrupació Arrels fins a l’actualitat.