Reus: “Molt contents per l’aprovació de l’Impost de Turisme Sostenible”

La situació és molt diferent de la de fa 15 anys. Ara només hi ha un debat per matisos


El dia d’abans de l’aprovació de l’Impost de Turisme Sostenible al Parlament, segons ha explicat el diputat Antoni Reus, “només hi ha un debat per matisos i és que anteriorment s’han acordat més de la meitat de les esmenes”. En total s’han consensuat 46 de les esmenes presentades.

La situació és molt diferent de la de fa 15 anys. “Actualment ningú discuteix la necessitat. Nosaltres continuam defensat i així ho farem demà amb el vot particular, la finalitat social en relació a destinar paren infraestructures sociosanitàries”. En aquest sentit, Reus recorda les necessitats de donar resposta al que estableix la llei de dependència i l’aposta de la formació ecosobiranista de destinar recursos d’aquest impost a complir aquesta normativa.

Al mateix temps el diputat de MÉS ha posat damunt de la taula els avanços si es compara el primer impost d’aquest tipus i l’actual, ja que l’anterior proposta que es va dur a terme fa quinze anys, va veure la llum a la meitat de la legislatura del Pacte de Progrés, concretament quan ja hi havien passat dos anys i mig. “S’aplicarà l’Impost de Turisme Sostenible un any després d’entrar el nou govern”.

Suport a la Facultat de Medicina

“La Facultat de Medicina és una eina per millorar el sistema sanitari públic que beneficia al conjunt de la ciutadania de les Illes Balears”, assenyala el portaveu parlamentari David Abril. També assenyala que si els estudis no són públics, seran privats. "No volem donar més poder al lobby de la sanitat privada renunciant al grau públic de medicina”, diu.

Una raó important per donar suport a la Facultat de Medicina és l’impuls que significaria per a la recerca que per a la formació ecosobiranista és fonamental per millorar el model econòmic. Així com el retorn econòmic que s’ha demostrat als llocs on tenen aquests estudis. Un altre factor que també és positiu és que ja es disposen infraestructures a les instal·lacions del centre hospitalari de referència de Son Espases.