Reus: "Denunciam una nova maniobra recentralitzadora de l’Estat per vetar les CCAA"

A través del Consell de Política Fiscal i Financera el govern de Rajoy vol aconseguir la majoria que no té al Congrés


MÉS per Mallorca alerta sobre una nova estratègia del govern del PP per aconseguir imposar les seves polítiques. "Actualment, tenim un govern central en minoria parlamentaria, que té un instrument que controla: El Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF). Fins ara els seus informes eren recomanacions. Ara l’Estat ha enviat un esborrany perquè els acords siguin vinculats i pugui vetar decisions de les CCAA", ha assegurat el diputat de MÉS per Mallorca, Antoni Reus.

El diputat ecosobiranista ha posat com a exemple el cas de la tarifa plana, ja que si prospera la proposta del govern conservador, encara que el Congrés doni el vistiplau, amb un informe contrari del Consell de Política Fiscal i Financera es podria aturar. "Aquestes recomanacions del CPFF es convertiria en acords que ens poden ser molt perjudicials. Per això instam al govern de les Illes Balears a què s’oposi frontalment a aquesta modificació i si prospera que la denuncii als tribunals, ja que podria ser inconstitucional", ha manifestat Reus.

Avanços llei de comerç

Demà es debatrà i previsiblement s’aprovarà la nova llei de comerç de les Illes Balears, impulsada per El Pi i feta amb el consens de 4 grups parlamentaris més -PSIB, Podem, MÉS per Menorca i MÉS per Mallorca- i l’oposició del PP i Ciutadans "El nostre model de comerç és molt diferent del model del Partit Popular. MÉS per Mallorca sempre ha defensat el comerç de proximitat, el petit comerç que dinamitza les barriades", ha assenyalat la diputada de MÉS per Mallorca, Joana Aina Campomar.

El més destacable de la nova llei, per la formació ecosobiranista és la necessitat d’obtenir un informe favorable per implementar una gran superfície, sobretot en relació a les infraestructures. Segons explica Campomar "Aquest informe vol defensar els interessos col·lectius per damunt dels privats". A la vegada també cal destacar que es redueixen de 16 a 10 els dies festius i s’exclouen de forma genèrica els polígons industrials de les zones d’influència turística.