Responsabilitat, autogovern, sostenibilitat, prosperitat compartida i decència. Els desitjos del 2017

Abril: "En un context europeu feixistoide, aquí estem treballant per fer una societat més justa"


MÉS per Mallorca ha plantejat avui les propostes per tenir en compte l’any 2017. Primer de tot, la portaveu ecosobiranista Bel Busquets ha fet una crida a la responsabilitat i a posar fi a l’espectacle dels darrers dies. "Ha d’acabar ja el «serial» de Podem i la Presidència del Parlament, hauríem de reduir renou i seguint amb la bona feina que s’està fent". El missatge no l’adreçat només a Podem, sinó també al PP, que com a oposició viu d’aquest renou generat al si del pacte.

Alhora Busquets ha assenyalat que el 2017 serà un any clau per l’autogovern."És l’any en què s’hauria de definir un nou sistema de finançament i s’ha de debatre la reforma del REB". La portaveu ha recordat que una de les resolucions de MÉS per Mallorca aprovades al debat de política general consisteix a convocar en el proper període de sessions un debat monogràfic al Parlament "per tal de debatre sobre l’estat de l’autogovern i l’exercici de les competències recollides al nostre Estatut, així com les relacions amb l’Estat". En aquest sentit, la Llei de Consultes que està elaborant l’executiu representarà un avenç significatiu pel que fa al dret a decidir sobre tot allò que ens afecta.

El també portaveu de MÉS per Mallorca David Abril ha assenyalat altres temes clau per enguany: la sostenibilitat i la prosperitat compartida "El proper període de sessions és estratègic a l’hora de debatre i aprovar lleis com la del lloguer turístic i el sostre de places i la llei de l’habitatge, entre d’altres, així com per seguir avançant en la protecció del medi ambient i el territori, amb la protecció d’espais com Es Trenc, la modificació de la llei estatal d’hidrocarburs per aturar les prospeccions o la Llei d’energies renovables i canvi climàtic". Abril ha criticat el PP, que se segueix alineant amb els hotelers, mirant cap a un altre costat pel que fa a la realitat del lloguer turístic, o el PI, que vol treure rèdit a partir de la demagògia i intoxicació sobre aquesta qüestió. "Recorden als antiparc que deien: els comunistes vindran a robar-vos les terres”, ha assenyalat

Abril ha defensat la feina feta i la que queda per fer. MÉS per Mallorca continuarà amb les polítiques progressistes, la revalorització dels serveis públics de salut, educació i serveis socials, i dels nous drets lligats a la llei d’igualtat, la de renda social o la LGTBi que ens fan una societat més justa i inclusiva. "Mentre a altres indrets es fa tot el contrari: en un context europeu neoconservador i fins i tot feixistoide, aquí estem treballant per fer una societat més justa".

La formació ecosoboranista fa feina "des de la decència enfront del malbaratament i la corrupció que és el que ha fet el PP, i en aquest sentit a partir del 24 de gener reprenem la recta final de la comissió d’investigació de les autopistes d’Eivissa, que esperem que serveixi per evitar que es tornin a generar hipoteques com aquesta i sobretot, que aturi la sagnia de doblers", ha assegurat Abril.