Rescatar el túnel de Sóller, un acte de justícia

El Parlament dóna suport a aquesta iniciativa, mentre les negociacios entre govern i Consell avancen


“És l’única carretera amb peatge de totes les Illes Balears, és una discriminació injustificada. A més en Montoro enguany ha fet que els habitants de Sóller i Fornalutx haguessin de declarar i tributar com ingressos la subvenció rebuda, causant-los així un perjudici”, ha assegurat la diputada de MÉS per Mallorca, Joana Aina Campomar qui també ha afirmat que no hi ha una alternativa real, factible i universal al peatge: hi ha camions que per tonelatge no poden anar pel Coll.

El Govern s’hi solidaritza amb el Consell de Mallorca qu és qui té competència en la matèria, perquè hi està d’acord i perquè se’n beneficiarà: cada any als pressuposts es destinen 1’5 milions d’euros per a subvencionar el pas de residents. “una quantitat que sovint se supera”, ha afimraat Campomar.

Les negociacions entre Consell i Govern per veure com col•laborarà el Govern en el rescat estan avançades, però la ha estat ben rebuda la iniciativa del PI aprovada avui en el Parlament, ja que la formació sempre ha defensat el rescat del túnel de Sóller on s’ha produit una discriminació injustificada des de fa 20 anys. La diputada de MÉS per Mallorca, Joana Aina Camponar ha deixat clar que l’acord és imminent i llavors serà el moment de conèixer el detall de les quanties.
Campomar ha recordat que aquesta infraestructura ha estat lligada a la corrupció del PP, l’expresident Cañellas va haver de dimitir i va ser declarat autor de suborn de 50M de pessetes per sufragar campanyes electorals i només absolt per prescripció delicte i una obra amb moltes deficiències, com moltes altres (metro, palma arena, autopistes Eivissa)

Finalment la diputada ha recordat que durant la legislatura passada MÉS per Mallorca va defensar reiteradament el rescat a càrrec de Madrid i la presidenta del Consell Maria Salom s’hi va nega, mener el president actual, Miquel Ensenyat diu que endavant.