Renovam l’espai del Taller Sert amb nous continguts

La restauració de l’estudi de Joan Miró servirà per apropar la cultura i l’art a la ciutadania i per a impulsar el patrimoni de l’artista

El projecte compta amb un pressupost de 82.691,47 euros i es reinaugurarà durant el juny de 2018


Palma, 28 de novembre de 2017.- El batle de Palma, Antoni Noguera, acompanyat del regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Llorenç Carrió; el regidor d’Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo A. Romero; el director de la Fundació Pilar i Joan Miró, Francisco Copado, i l’arquitecte municipal, Antoni Sbert, han presentat el projecte de renovació i rehabilitació del Taller Sert, amb nous continguts i un discurs que transmeti l’esperit de l’espai i de l’artista.

El Taller Sert, juntament amb Son Boter, configuren part del patrimoni que Miró ens va deixar a Palma. Noguera ha destacat que "l’espai fou un desig per a l’artista quan s’instal·là a Mallorca l’any 1956 i és l’única creació de Josep Maria Sert a Mallorca, declarada Bé d’Interès Cultural (BIC)". El batle ha afegit que "és impresicindible preservar i apropar l’art i la cultura a la gent per fer ciutadans i ciutadanes més lliures i compromesos amb Palma". Copado ha informat que "durant el 2018 reinaugurarem l’espai renovat, amb nous continguts i un discurs potent i rigorós per a transmetre l’essència de l’estudi i de l’artista".

L’Ajuntament de Palma ha tret a concurs la licitació per a l’execució del projecte de reparació d’aquest espai on Joan Miró hi treballà durant un terç de la seva vida. El projecte està redactat per Antoni Sbert i compta amb un pressupost de 82.691,47 euros. A principi de 2018 començaran les reformes i es preveu que per juny de 2018 es faci la reinauguració.

Sbert ha assenyalat que el Taller Sert presenta "certes fissures i danys al formigó i taques d’humitat", entre altres desperfectes. Ara bé, les actuacions que es duran a terme no només seran per a la millora de la infraestructura sinó que també inclouen la renovació del contingut per apropar la cultura i l’art a la ciutadania, i impulsar el patrimoni que l’artista ens va deixar. El Departament de Col·leccions de la Fundació està desenvolupant un projecte d’ubicació de tots els objectes i mobiliari del taller per tal de "facilitar les mudances de l’espai perquè sigui rehabilitat i la posterior recol·locació de les peces", un total de 3.033. La nova recreació serà "el més fidel possible a la realitat del moment i comunicarà la presència de l’artista", ha manifestat Copado.