Reivindicam el paper de la dona a l’àmbit rural

Vicenç Vidal: "la dona juga un paper fonamental en les àrees rurals"

Dins el marc d’activitats organitzades en motiu a la celebració del Dia Internacional de la Dona Treballadora, la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, ha organitzat una taula rodona sobre "La Dona al Món Rural" moderada per na Mireia Majoral, del celler Can Majoral. Quatre dones pageses, Isabel Vicenç, gerent d’Agromallorca, Cristina Danecek Salas, jove pagesa, Joana Cerdà Canyelles, jove ramadera i Margalida Munar, horticultora, exposaren al públic assistent la seva trajectòria al camp, el model de finca pel que han optat i les limitacions/inconvenients i avantatges que s’han trobat pel simple fet de ser dones.

"La dona juga un paper fonamental en les àrees rurals" ha explicat el conseller Vicenç Vidal que ha afegit que "no serà possible mantenir la població i l’activitat econòmica en aquestes àrees sense un conjunt d’actuacions que ofereixin alternatives de futur per a les dones i que en permetin la seva plena realització en condicions d’igualtat".

La taula rodona ha tractat els diversos problemes que les dones es troben en el seu dia a dia, sobretot a l’hora d’emprar eines i maquinària o en el reconeixement de la cotitularitat de les explotacions, una assignatura pendent a les Illes.

Des de la conselleria s’estan duent a terme diferents iniciatives per dignificar i potenciar el paper de la dona al camp: des d’incentius a la formació professional de les dones al sector agrari mitjançant línies formatives del Pla de Desenvolupament Rural, a mesures per facilitar les iniciatives empresarials de les dones en el sector agrari.