Reforçam la presència de mitjans de parla catalana: es prolongarà la distribució del senyal d’IB3 i els canals catalans

El pressupost per a la licitació és de 4,2 milions d’euros per a un període de 4 anys, durant els quals s’han de prestar serveis d’instal·lació, allotjament i manteniment. La distribució del senyal d’IB3 i dels canals catalans és positiu per reforçar la presència i l’ús social de la llengua catalana


El Consell de Govern ha autoritzat l’Entitat Pública Empresarial de Telecomunicacions i Innovació de les Illes Balears (IBETEC) a contractar els serveis de transport, codificació, multiplexació, distribució, difusió i control dels senyals individuals o multiplexats que conformen el múltiplex autonòmic (MAUT) de les Illes Balears i de la cadena de ràdio IB3 Ràdio. Aquest servei és el que permet la distribució del senyal d’IB3, els canals catalans (TV3CAT, 3/24 i Super3/Canal 33) i IB3 Ràdio al conjunt de les Illes.

La prestació dels serveis que s’han de licitar inclou la instal·lació, l’allotjament, l’alimentació i l’operació dels equips necessaris, així com el seu manteniment. El pressupost de licitació del contracte és de 4.264.117,44 euros (IVA inclòs), per a un termini de 4 anys.

La cadena de ràdio IB3 Ràdio està dotada de tres desconnexions insulars: una per a les illes d’Eivissa i Formentera, una per a Menorca i una altra per a Mallorca. En el cas dels senyals que conformen el MAUT de les Illes Balears, es difonen a la zona 1 de cobertura.

L’any 2015 es va recuperar el senyal dels canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, que s’afegiren així a l’oferta de canals generalistes en llengua catalana que ja es rebien a les Illes: IB3 i TV3CAT. La col·laboració entre els canals de televisió públics en català garanteix més pluralitat informativa i un avanç en la presència i l’ús social de la nostra llengua.