“Recuperar la normalitat del català és de justícia, però hem d’anar més enllà”

MÉS per Mallorca defensa les actuacions fetes pel govern i reclama accions urgents a partir d’un Pla de Política Lingüística


Tot i que des de MÉS per Mallorca es considera que en matèria lingüística anam per bon camí i que s’ha acabat amb la guerra que va encetar l’expresident José Ramón Bauzá, apostam per fer una passa més. El portaveu de la formació ecosobiranista al parlament, David Abril recorda que l’ús social del català ha retrocedit preocupantment els darrers anys. “Recuperar la normalitat és de justícia, però hem d’anar més enllà”, assenyala.

La diputada Bel Busquets també ha celebrat la recuperació de la normalitat als Premis Ciutat de Palma, com el respecte al Decret de Mínims del Decret de Llengües Estrangeres. Així com el fet que demà entri al Parlament la modificació de la Llei de normalització lingüística que “retorna així el consens i l’equilibri”. Busquets també ha valorat positivament que es faci una passa necessària per recuperar el requisit del català a l’administració pública. Tot i així, la diputada de MÉS que du el temes d’educació i cultura reclama “accions urgents a partir d’un pla de Política Lingüística per anar més enllà en l’ús social de la nostra llengua”