Recuperam el Consell de la Joventut, un compromís de MÉS que hem complit.

La creació del Consell de la Joventut, després del seu tancament per part del Partit Popular ja és una realitat. Es tracta d’un compromís que MÉS ha fet realitat des del Govern després que s’inclogués en els Acords pel Canvi.

Després de quatre anys sense en un espai associatiu i representatiu del jovent, el nou Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) ha quedat avui constituït amb l’objectiu prioritari de donar veu i convertir-se en el mecanisme que desenvolupi les polítiques més efectives a favor dels joves de les nostres Illes. El CJIB va ser injustament suprimit l’any 2012 pel govern Bauzà. A més de la pitjor manera, a través d’un decret llei i sense donar opció a tractar el tema.

Des de MÉS per Mallorca creim en els joves, per això volem que participin i tenguin una plataforma forta, lliure i autònoma des d’on coordinar-se, expressar-se i organitzar-se.

El CJIB va ser el màxim òrgan de canalització de la participació dels joves en el desenvolupament polític, econòmic, social i cultural de les Illes Balears durant tres dècades fins al seu tancament la passada legislatura via decret llei i deixant orfe al col·lectiu jove. Està format per entitats juvenils i per consells de joventut insulars i locals. Les seves funcions són la representació del jovent i la participació activa i la defensa de l’associacionisme.

Donam l’enhorabona i les gràcies a l’entitat CJIBviu per haver mantingut la flama encesa aquests anys i destacam la tasca feta per part d’en Carles Gonyalons, a en Joan Ferrà i na Ruth Mateu en el Govern i també encoretjam la nova direcció del CJIB avui elegida.

L’acte ha estat presidit pel Vicepresident del govern i càrrec de MÉS, Biel Barceló, qui ha destacat que la posada en marxa d’aquest òrgan suposa "fer una passa endavant en el compromís del Govern de donar protagonisme a les persones, a la ciutadania, i especialment, als joves". Barceló ha sigut molt crític amb el govern del PP, al que ha acusat d’arrabassar covardament el Consell de la Joventut de la pitjor via possible, sense diàleg i mitjançant un decret llei. "Era la manera de fer del Govern Bauza. Amb autoritarisme, sense consens ni participació".

La consellera de Transparència, Cultura i Esports, ha destacat la tasca de resistència de les entitats i, especialment, la Plataforma per la Recuperació del CJIB, pel retorn d’aquest òrgan".

Per altra banda, Carles Gonyalons, Director General d’Esports i Joventut, ha destacat la feina que s’ha fet des de les entitats i concretament des de la Plataforma de la Recuperació del Consell de la Joventut: "una feina de resistència durant la passada legislatura i de diàleg durant aquest per poder recuperar un òrgan imprescindible per donar veu als joves".

Albert Abad, dels joves de MÉS, ha explicat que “la supressió del Consell de la Joventut va comptar amb el vist i plau de les Noves generacions del Partit Popular, fet que diu molt de com entén el Partit Popular la representació”.

L’acte ha comptat amb diversos càrrecs de MÉS com la consellera Fina Santiago i la diputada Margalida Capellà. També hi han assistit els expresidents del CJIB Marta Carrió, Magí Moranta, Rafel Sedano o Joan Ferrà, tots de MÉS per Mallorca.