Reclamen que l’aeroport de Menorca tengui la plantilla necessària

Carreras: “L’immobilisme quasi total d’AENA pot desembocar en una vaga de treballadors”


MÉS per Menorca, MÉS per Mallorca, PSIB, Podem i Gent per Formentera han presentat en roda de premsa al Parlament de les Illes Balears, juntament amb CCOO una Proposició no de llei que reclama a AENA l’ampliació de personal a l’Aeroport de Menorca, de manera que es puguin cobrir les necessitats control, gestió i seguretat d’un aeroport estacional com és el menorquí.
La iniciativa parlamentària es fa ressò dels grans beneficis obtinguts per AENA després de la seua privatització parcial (més de 2 mil milions d’euros en 3 anys), de les importants reduccions de plantilla, de l’augment dràstic de trànsit aeri, i de l’elevat grau d’estacionalitat de l’aeroport de Menorca. Tot plegat fa injustificable les mancances de personal en uns mesos en els quals es concentra prop del 90% del trànsit aeri anual.
A la roda de premsa hi han participat Nel Martí de Més per Menorca, Damià Borràs del PSIB, Montse Seijas de Podem i Joana Aina Campomar de Més per Mallorca, representants dels grups que, conjuntament amb Gent per Formentera, signen la iniciativa. Ramon Carreras, representant de Comissions Obreres i delegat sindical d’AENA, molt actiu en la reivindicació del personal adequat a l’aeroport, també ha participat en la presentació de la iniciativa. Ha informat de les passes seguides fins ara per provar de resoldre el problema, i de “l’immobilisme quasi total d’AENA, que pot desembocar en una vaga de treballadors a l’aeroport”. Aquesta vaga podria començar per Sant Joan i continuar els caps de setmana de juliol i agost si l’empresa (encara de majoria pública) no assegura el personal mínim perquè l’aeroport sigui segur i funcioni adequadament.