Rebutjam uns pressuposts que tornen a deixar fora el conveni ferroviari

Els comptes de l’Estat són insuficients també en matèria de dependència: El govern espanyol només aporta un 13% de la inversió necessària per aplicar la llei


Els pressupostos generals de l’Estat són insuficients i ofensius per a la societat illenca. No només ens tornen a deixar a la cua en inversions, sinó que tornen a deixar fora el conveni ferroviari, un conveni del que quedaven pendents 350 milions d’euros per executar el tren de Llevant i que s’ha reconvertit en 100 milions d’euros durant 10 anys.

A banda de deixar les Balears sense unes inversions clau per potenciar les infraestructures que fan possible un transport públic de qualitat, dels 152 milions d’euros que destinarà l’Estat a Balears, 125 van dedicats a AENA i ports. Els beneficis que obtinguin aquestes infraestructures de competència estatal, no retornaran a les Balears.

Els pressupostos no només són insuficients en matèria de transport, també en la dotació de les polítiques socials. Per aplicar la Llei de dependència a Balears, el Govern ha de finançar un 71% de de la inversió, mentre que l’Estat només aporta un 13%.

MÉS per Mallorca no pot donar suport a uns pressupostos generals que menyspreen la ciutadania de les Balears. Governi el PSOE o governi el PP, no podem donar suport a uns comptes que ens deixen a la cua de les inversions de l’Estat.