Puigpunyent destina el 0,7% del pressupost a projectes solidaris

És l’únic municipi de Mallorca que destina aquest percentatge a projectes de cooperació. El segueixen Algaida, Esporles i Alaró.

El municipi de Puipunyent és l’únic de Mallorca que destina el 0,7% del seu pressupost a projectes solidaris al Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació (FMSC), que és l’entitat sense ànim de lucre que, des del 1993, gestiona les aportacions solidàries de 59 institucions públiques de Mallorca, entre elles, tots els municipis de Mallorca, el Consell de Mallorca, el Govern Balear, la UIB, Justícia i Pau i les mancomunitats del Pla i es Reaiguer.
La resta de municipis realitzen aportacions anuals a l’entitat però aquestes estan molt lluny d’arribar del percentatge simbòlic que significa el 0,7%. Els ajuntaments que, després de Puigpunyent, destinen un pressupost més elevat a la cooperació són Algaida (0,3), Esporles (0,26) i Alaró (0,2). Segons dades facilitades pel Fons Mallorquí, la mitjana de l’aportació és del 0,1%, percentatge encara molt allunyat del 0,7% que l’entitat es va marcar com a objectiu quan es va crear.
Tot i així, cal tenir en compte que els ajuntaments realitzen altres tipus d’aportacions i ajuts econòmics solidaris que no es canalitzen a través del Fons Mallorquí, per la qual cosa, encara que les dades de les aportacions dedicades al Fons Mallorquí ajudin a definir el mapa dels municipis més solidaris, cal tenir en compte que no mesuren la totalitat de la seva participació en projectes de cooperació.