PSM-IV-ExM vol que el Consell rehabiliti ja la Trapa amb els 1,6 milions previstos dels fons estatutaris

Miquel Ensenyat afirma que la institució insular té un “deute històric” amb l’antic monestir, ja que existeix un conveni des de l’any 1999 per recuperar l’espai

El plenari del Consell debatrà demà una moció del grup PSM-IniciativaVerds-Entesa en què es reclama que la institució insular comenci “immediatament les gestions necessàries per tal de poder contractar el projecte de rehabilitació i reforma de la Trapa”. 

Els nacionalistes i ecosocialistes recorden que, en virtut del conveni signat entre el Govern i el Consell, està previst que 8 milions d’euros d’inversions estatals (fons estatutaris) es dediquin a projectes com ara rehabilitació de camins, refugis i albergs de la Serra de Tramuntana, inversions a la finca de Raixa, al castell de
Santueri (Felanitx), a l’antic monestir de Bellpuig (Artà), etc. D’aquests 8 milions, està previst que 1,6 milions es destinin a la rehabilitació de l’antic monestir de la Trapa (Andratx). 
El termini d’execució d’aquestes inversions és el període 2011-2012. Ara bé, a la moció del PSM-IV-ExM s’afirma que “a dia d’avui no tenim cap constància que s’hagin iniciat les gestions per començar a tirar endavant les inversions previstes”. 

Des de l’any 1999 existeix un conveni entre el Consell i el GOB (propietari de la Trapa) per col·laborar en les tasques de rehabilitació de l’espai. És per això que el conseller del PSM-IV-ExM Miquel Ensenyat afirma que la institució insular té un “deute històric amb el GOB i amb la Trapa”, per la qual cosa considera que el Consell ha de posar en marxa
les inversions per recuperar aquest espai de manera immediata: “ara que tenim la possibilitat de complir els compromisos de la institució, volem que els doblers previstos es destinin a aquesta finalitat i no es derivin a altres qüestions”. 

El projecte de rehabilitació de les cases de l’antic monestir de la Trapa inclou convertir-les en un dels refugis de la ruta de pedra en sec de la Serra de Tramuntana. El grup nacionalista i ecosocialista remarca que el projecte contribuirà “a la creació de llocs de feina i a la promoció del turisme cultural que hauria d’ajudar a desestacionalitzar la temporada turística”.

Documents adjunts