PSM-IV-ExM se solidaritza amb els detinguts a Bunyola i demana la compareixença del delegat del Govern espanyol

El diputat de Compromís, Joan Baldoví, demana al Congrés el cost de la unitat especial de la guàrdia civil desplaçada a Mallorca

La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa s’ha solidaritzat avui amb les quatre persones detingudes ahir a Bunyola en el marc de les protestes contra el Govern Bauzá, i ha reiterat el rebuig a l’intent, per part del PP, de criminalitzar genèricament les massives mobilitzacions dels darrers mesos en defensa de l’educació i la sanitat públiques, a favor de la llengua pròpia del país i en contra de les retallades del Govern dels conservadors. 

A més, la coalició ha sol·licitat la compareixença del delegat del Govern espanyol, José María Rodríguez, en el Parlament per explicar els
dispositius i l’actuació dels cossos de seguretat en les mobilitzacions ciutadanes per protestar contra les polítiques del Govern del PP de José Ramón Bauzá. 

El grup parlamentari nacionalista i ecosocialista vol que Rodríguez expliqui el desplegament de forces de seguretat de l’Estat per protegir el senyor José Ramón Bauzá en les visites que fa als diferents municipis del país, en la seva condició de president del PP de les Illes Balears i candidat a la reelecció. 

També vol que el delegat de l’Executiu de l’Estat doni explicacions sobre l’actuació policial durant la concentració d’ahir a Bunyola, en què foren detingudes quatre persones que protestaven contra les polítiques del Govern Bauzá, i sobre el desplaçament d’una unitat d’elit de la guàrdia civil a Mallorca. 

En aquest sentit, el portaveu parlamentari de la coalició, Biel Barceló, ha informat que el diputat de Compromís al Congrés dels Diputats, el valencià Joan Baldoví, ha registrat una pregunta al Govern de l’Estat per conèixer el cost de la unitat d’elit de la guàrdia civil desplaçada a Mallorca per protegir el president Bauzá. La pregunta és la següent: 

“¿Cuál es el coste de la unidad de élite de la guardia civil expresamente desplazada a Mallorca para proteger al president de la Comunidad Autónoma de les Illes Balears?”.

Així mateix, Baldoví ha manifestat avui a la Comissió d’Interior de la cambra legislativa espanyola la solidaritat amb els detinguts a Bunyola, quan ha defensat una millor identificació dels agents antiavalots.