PSM-IV-ExM: s’esvaeix qualsevol miratge de millora: l’atur creix i l’estacionalitat s’accentua

La coalició valora negativament la dada de 77.677 persones en atur, un 2,12% més que l’any anterior

La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa ha valorat avui les dades d’atur del mes de setembre. Els mallorquinistes i ecosocialistes consideren que aquestes dades “fan que s’esvaeixi qualsevol miratge de millora”, ja que demostren que “l’atur creix i l’estacionalitat s’accentua”. 

D’una banda, el mes de setembre s’ha tancat amb un total de 77.677 persones en situació d’atur, és a dir, amb un increment mensual del 3,62% (2.717 persones més que l’agost). No obstant aquesta dada mensual, associada a la estacionalitat illenca, és relativament poc important. Allò realment important és que en relació al mes
de setembre de l’any passat hi ha 1.610 persones més apuntades a les llistes del SOIB com a aturades registrades. Això significa que la variació interanual creix un 2,12%. 

Cal tenir en compte que amb la normativa legal no es consideren persones aturades, entre altres moltes situacions, la dels fixos discontinus. Per això, és segur que les persones aturades son més que aquestes 77.677 oficialment registrades. 

Les afiliacions a la Seguretat Social (445.142 en total) tenen una baixada mensual de 13.447 persones d’alta (un -2,93%) i una variació negativa respecte al mes de setembre de l’any 2011 de 5.770 afiliacions (-1,28%).