PSM-IV-ExM reivindica la protecció del patrimoni ambiental de Ses Fontanelles en el Dia Internacional de les Zones Humides

La coalició sobiranista i ecosocialista presentarà noves iniciatives al Parlament i a l’Ajuntament de Palma per assegurar l’aprovació del Pla Hidrològic de les Balears, evitar la construcció d’un centre comercial de grans dimensions dins la zona humida i p

PSM-IniciativaVerds-Entesa recorda avui, en el Dia Internacional de les Zones Humides que commemora las signatura del conveni Ramsar l’any 1971, que encara estem a temps de salvar la darrera zona humida de Palma, Ses Fontanelles, així com de protegir tots els espais de gran valor ambiental que resten en perill de ser destruïdes. “La normativa internacional i el compromís amb la biodiversitat ens hi obliguen”, afirmen. 

Tant els diputats de la coalició a través del Parlament de les Illes Balears
com els regidors a l’Ajuntament de Palma presentaran una bateria d’iniciatives per preservar definitivament les zones humides de Balears, i especialment la darrera zona humida de Palma, Ses Fontanelles. 

El grup municipal ha criticat que Alvaro Gijon hagi sortit com a valedor de la urbanització de l’espai mesclant operacions urbanístiques, com la d’un casino, que no tenen relació amb el centre comercial que es pretén sobre Ses Fontanelles, mirant de confondre l’opinió pública mesclant debats que no tenen més punt en comú que els seus promotors. 

El diputat de la coalició, Antoni Alorda recorda que la delimitació de les zones humides fou realitzada per un equip tècnic multidisciplinar de gran solvència l’abril de 2006 i que ha estat a informació pública en tres ocasions. No obstant, la Conselleria ha ampliat el període per al&
middot;legar contra el Pla Hidrològic el mateix dia que acabava la informació pública (boib de 31 de gener), aquesta és la segona pròrroga i ja són quatre mesos, quan Company havia afirmat que tothom es delia per presentar al·legacions. “En realitat és la pròpia Conselleria la que empeny a la presentació de rebaixes a la proposta que havia passat tots els tràmits”, diu el diputat. 

Així mateix, Alorda afirma que les zones humides estan protegides internacionalment, la delimitació només és un tràmit per major informació i seguretat jurídica, i “el que no és pot pretendre és que un espai sigui o no una zona humida segons els interessos urbanístics d’un propietari, o la voluntat d’un partit polític”. 

Per la seva part, la regidora d’IniciativaVerds, Marisol Ferná
ndez, considera una temeritat les polítiques urbanístiques i mediambientals del govern actual del PP, ja que se segueixen basant en un model obsolet que promou la permissivitat de la construcció dins terrenys protegits i de gran valor ambiental, al mateix temps que menysprea les potencialitats dels espais naturals des del punt de vista ambiental però també turístic. En aquest sentit, el cas de “Ses Fontanelles és un paradigma del perill que pot suposar la irresponsabilitat del PP sobre la preservació del nostre territori”.

A més, Fernández defensa que un projecte com el del centre comercial “no aporta cap valor afegit a l’oferta turística de la Platja de Palma. Ans al contrari. Provoca no sols la destrucció del patrimoni ambiental i etnològic de la zona, sinó que a més amenaça la supervivència dels petits i mitjans comerciants i dinamita l&
rsquo;oferta complementària de la Platja de Palma”.  

Ses Fontanelles suposa una oportunitat irrenunciable per oferir una alternativa turística incomparable per una de les zones més degrades com és Platja de Palma. La coalició aposta per la sostenibilitat també en l’oferta turística, basada en la importància de potenciar els valors naturals, paisatgístics i mediambientals de Ciutat.