PSM-IV-ExM reivindica al PP la continuïtat del projecte de les sales d’assaig a la UIB

El regidor Antoni Noguera exigeix que el PP de Cort faci efectiu el conveni amb la Universitat després que el mateix regidor de Cultura ha reconegut que les partides pressupostàries existeixen

El grup municipal defensarà demà en el plenari d’octubre una proposició per tal de reclamar al govern de Cort que iniciï de forma immediata les obres que han de permetre construir els equipaments per a les sales d’assaig en terrenys cedits per la Universitat de les Illes Balears. El regidor Antoni Noguera ha comparegut davant els mitjans de comunicació per explicar que la Regidoria de Cultura de la legislatura anterior va deixar tancar un conveni amb la UIB per tal de dur a terme aquestes obres en terrenys cedits per la universitat i amb partides econòmiques ja previstes i pressupostades.

 
<div
style="text-align: justify;">De fet, l’actual regidor de Cultura i Esports, Fernando Gilet, va reconèixer en comissió informativa aquesta setmana passada que les partides econòmiques existeixen, ara bé, va quedar palès la manca de voluntat política per part del PP per tal de dur endavant aquest projecte que segons ha defensat el regidor Noguera ha de solucionar un deute històric que té l’Ajuntament de Palma amb el col·lectiu de grups música.

 
La manca de voluntat política de l’actual regidoria de Cutlura demostra un cop més que en Gilet no té projecte ni criteri per dur endavant un departament com aquest que precisa de coneixements de l’àmbit cultural i les seves necessitats per tal de potenciar, tal i com defensa PSM-IV-ExM, la cultura com a motor de reactivació econòmica.

n

 
El regidor ecosocialista ha recordat que, arran del tancament de Son Bibiloni, la legislatura passada la regidoria va redactar en un temps rècord aquest conveni amb la UIB “i fins i tot varem aconseguir el més difícil que és aconseguir el finançament necessari per acomplir aquest objectiu”. Concretament, l’actual govern ha rebut un projecte de les sales d’assaig redactat i un conveni signat i pressupostat que tan sols s’ha de dur a terme. Noguera ha recordat que les partides per dur a terme aquest projecte preveien una inversió per al 2010 de 500.000 euros, per a aquest any 2011 un total de 300.000 euros i després un plurianual al 2012 d’uns 65.000 euros.
 
“És un equipmanet que s’autofinancia perquè el projecte contempla que a més del preu del lloguer de les sales d’assaig que s’oferirien a un preu públic, està prevista una sala de concerts que serviria per dinamitzar també econòmicament l’espai”. En aquest sentit, Noguera ha explicat que aquest projecte a curt o mig termini tindria un cost zero per a l’Ajuntament de Palma.
 
A la roda de premsa hi han estat presents membres de diversos col·lectius i entitats com són representants del Consell de la Joventut de les Illes Balears i de músics, així com diferents membres de joventuts polítiques de partits d’esquerres. Tots ells, de fet, participaran demà en una marxa reivindicativa a les 17 hores per tal de reivindicar aquestes sales d’assaig i a la qual el grup municipal dóna suport.

 

Documents adjunts