PSM-IV-ExM registra al Parlament una proposta per obligar els diputats a fer públic el seu patrimoni

La coalició nacionalista i ecosocialista també anuncia iniciatives per contrarestar les retallades del PP en matèria educativa: “Bauzá està fent passes enrere que minvaran la qualitat del sistema educatiu”, diu Biel Barceló

El grup parlamentari PSM-IniciativaVerds-Entesa ha registrat avui una proposició de llei de modificació del reglament del Parlament per tal d’obligar els diputats a fer públiques la declaració de béns patrimonials i la declaració de la renda. Així ho ha explicat la portaveu adjunta, Fina Santiago, qui ha recordat que el grup parlamentari BLOC-PSM-Verds ja ho va proposar la legislatura passada, quan es va discutir la reforma del reglament. En aquell moment, però, el PP va vetar la proposta. 

Ara, després que el president del president
del Parlament (i destacat dirigent dels conservadors), Pere Rotger, hagi manifestat públicament la seva posició favorable a fer públiques les declaracions de béns patrimonials dels diputats, i després que els portaveus dels diferents grups parlamentaris hi hagin estat d’acord, el grup nacionalista i ecosocialista recupera la iniciativa i la presenta perquè es debati al Parlament. 

Cal recordar que els candidats de la coalició PSM-IV-ExM ja varen fer públic el seu patrimoni abans de les eleccions, com també ho varen fer en el seu dia els candidats del BLOC per Mallorca. Les declaracions patrimonials dels candidats nacionalistes i ecosocialistes estan disponibles a la pàgina web de la coalició (http://www.pensadiferent.cat/documents.php?pag=1). 

Iniciatives per fer front a les retallades en educació
 

D’altra banda, el portaveu del grup PSM-IV-ExM, Biel Barceló, ha avançat que presentaran iniciatives per fer front a les retallades que el govern del PP vol aplicar en l’àmbit educatiu. D’entrada, registraran una interpel·lació al conseller Bosch. Així mateix, instaran el Govern a prendre qualsevol mesura que afecti al pressupost d’Educació es prengui amb consens amb el sector. 

Barceló ha afirmat que “Bauzá està fent passes enrere que minvaran la qualitat del sistema educatiu”, i que a més està prenent aquestes mesures “sense diàleg amb els sectors afectats”. “Bauzá confon governar amb comandar”, ha dit.

Documents adjunts