PSM-IV-ExM reclama mesures urgents per aturar la degradació del barri de Sa Gerreria de Palma

El grup municipal registra una proposició per instar a l’equip de govern a actuar sobre la proliferació de bars i la massificació fruit de la Ruta Martiana i que perjudiquen el descans i la salut dels veïnats


La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa insisteix en la necessitat que l’administració actuï sobre la problemàtica del renou que es genera al barri de Sa Gerreria de Palma. En aquest sentit, el grup municipal ha registrat avui una moció que es debatrà en el proper plenari, previst per al dia 28 de juliol, per tal d’aplicar mesures de caràcter urgent i d’altres a mig termini que permetin la convivència entre els veïnats del barri, els bars i els consumidors de l’oci nocturn. 

La regidora Marisol Fernández ha comparegut aquest migdia
en roda de premsa junt amb Antoni Verger i Antoni Noguera per explicar els detalls de la proposta d’acord municipal que passa, principalment, per l’immediata suspensió de noves llicències i iniciar la tramitació per tal de modificar l’ordenança de regulació de l’activitat de l’ús d’establiments públics que permeti, a mig termini, incrementar les exigències per a l’obtenció de les llicències de bar.

“El procés de recuperació del barri, després de molts d’anys de runa i brutor, s’està veient interromput per aquest fenomen de la Ruta Martiana. De fet, s’està convertint ja en un botellot. Això provoca una degradació mediambiental molt greu, i sobretot va en contra del dret fonamental al descans dels veïns”. 

Com a mesura també urgent i per garantir el dret al descans dels veï
nats, la coalició considera necessari que es compleixi de forma immediata l’ordenança reguladora de l’ús cívic dels espais públics per tal d’evitar les concentracions de gent que impedeixen i/o deterioren la tranquil·litat de l’entorn i la normal circulació. 

La regidora ecosocialista ha explicat, a més, que el teixit comercial de la zona està totalment condicionat a aquesta situació ja que els elevats preus dels locals tan sols permeten que negocis rendibles ràpidament com són els bars s’hi puguin instal·lar. Així mateix, el grup municipal proposa la limitació de l’horari d’obertura a través de la declaració de zona acústicament contaminada, fet que obligaria als locals a funcionar de 8 a 24 hores. 

A continuació podeu consultar el text definitiu de la moció.

Documents adjunts