PSM-IV-ExM reclama la compareixença del nou director de RTVM a una Junta General d’Accionistes extraordinària

El grup de consellers nacionalistes i ecosocialistes al CIM volen que J.M. Carrillo expliqui si és cert que no acudia al seu lloc de feina a Cort, i quin és el seu full de ruta al capdavant de l’ens

El grup de consellers de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa al Consell de Mallorca han adreçat un escrit a la presidenta de la institució insular, Maria Salom, per demanar-li la convocatòria d’una Junta General d’Accionistes extraordinària de l’ens de la Ràdio i Televisió de Mallorca (RTVM). Els nacionalistes i ecosocialistes del Consell volen que hi comparegui el nou director general de l’ens, José Manuel Carrillo, per tal de donar explicacions sobre alguns "interrogants i incerteses".  

El portaveu del PSM-IV-ExM al Consell, Joan Font, ha afirmat que
en primer lloc li demanaran que expliqui si és cert que no acudia al seu lloc de feina (Carrillo és funcionari a l’Ajuntament de Palma) per poder assistir a classes a la universitat, tal i com varen denunciar alguns companys seus. Font ha dit que se li va obrir un expedient informatiu per aquesta qüestió, i que l’afer va motivar el seu cessament com a cap de servei. El portaveu de PSM-IV-ExM ha afirmat que si es confirma aquest fet, la coalició demanarà la seva dimissió o el seu cessament immediat. 

Joan Font també ha avançat que demanaran al nou director general de RTVM que expliqui amb claredat, i públicament, quines són les instruccions que té sobre el futur de l’ens: "tots tenim dret a saber quin és el full de ruta del nou director general. Volem saber què passarà amb els treballadors, amb les delegacions locals, quin serà el cost econòmic de un hipotètic
tancament...". En aquest sentit, ha afirmat que "si és cert que volen destinar 5 milions d’euros a tancar un mitjà de comunicació que compleix amb el que s’espera d’un mitjà públic, és molt greu". 

D’altra banda, la consellera insular ecosocialista Magdalena Palou ha assenyalat la "important contradicció en el discurs del PP, que parla de reactivar l’economia i crear llocs de feina i al mateix temps proposa una mesura que enviaria 115 treballadors directes i 2.000 indirectes a l’atur i que atacaria i feriria de mort a un sector econòmic com l’audiovisual, emergent, que crea valor afegit i que diversifica la nostra economia". Palou ha instat el PP a "esmenar aquesta contradicció". A més, ha afegit que "tancar un mitjà de comunicació sempre és una pèrdua per a la democràcia". 

Finalment, Andreu Caballero, membre del Consell d’Administració de RTVM, que s’
ha presentat com "l’antiliquidador", ha informat que el proper dilluns se celebrarà una reunió d’aquest òrgan, en què també demanarà la convocatòria d’una Junta General d’Accionistes extraordinària i demanarà al nou director general que "aclareixi totes les qüestions inquietants" que han explicat Font i Palou.