PSM-IV-ExM reclama al Govern que exigeixi, si cal, per via judicial, els doblers que l’Estat deu a Balears

El grup parlamentari registrarà una proposició no de llei en aquest sentit, i Biel Barceló insta els grups a “posar els interessos del país per davant dels interessos de partit”

El grup parlamentari del PSM-IniciativaVerds-Entesa reclama al Govern que exigeixi els doblers que l’Estat deu a Balears “per totes les vies al seu abast, inclosa, si cal, la judicial”. El portaveu nacionalista i ecosocialista al Parlament, Biel Barceló, afirma que l’Executiu comptarà amb el suport del seu grup en aquesta qüestió si manté una actitud reivindicativa davant Madrid. 

Barceló ha manifestat que és “inacceptable” que el Govern de l’Estat incompleixi els seus compromisos amb les Illes Balears. El Govern ha quantificat el deute de l’Estat envers
el nostre país en més de 1.000 milions d’euros, que inclouen inversions estatutàries, el conveni ferroviari, convenis de carreteres, així com les partides corresponents a IB-Salut i l’Inestur, o el conveni amb Turespaña per a la remodelació de la platja de Palma. 

La proposició no de llei del PSM-IV-ExM proposa acordar, en primer lloc, que “el Parlament de les Illes Balears exigeix el Govern de l’Estat que compleixi amb els seus deures i faci efectius tots els compromisos contrets amb les Illes Balears”. En segon lloc, proposa que “el Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a exigir al Govern de l’Estat per totes les vies al seu abast, inclosa, si cal, la judicial, el compliment íntegre i lleial de tots els compromisos contrets amb la nostra comunitat”. 
Biel Barceló insta la resta de grups parlamentaris i el Govern a donar suport a la
iniciativa: “és el moment de posar els interessos del país per davant dels interessos del partit. En l’actual situació econòmica i financera, les arques de l’Administració de les Illes Balears no es poden permetre el luxe de prescindir dels recursos que l’Estat ja ha compromès”.

Documents adjunts